banner249

Denizli’nin en büyük ikinci parkın temeli atıldı

denizli'de 92 bin 200 metrekarelik sevindik vadi projesi'nin temeli törenle atıldı.

Denizli’nin en büyük ikinci parkın temeli atıldı
banner240
di, Denizli Belediyesi;nin 2009;da beş yıl içinde yapımı için kamuoyuna açıkladığı 77 Dev Proje arasında bulunuyor.

Törene AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Törende konuşan Zolan, sekiz yıldır Denizli;nin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını, şimdi sıranın vadi projelerine geldiğini söyledi. Zolan, "Bir yıl önce ramazanda geldiğimizde, Sevindik Vadi Parkı;nı yapacağız dedik. Bugün o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 93 bin metrekarelik alana park yapıyoruz. Dokuz yıl önce ise 9 bin metrekare parka hasrettik.

Milletvekilimiz Sayın Nihat Zeybekci;nin başlattığı park yapımını bizler sürdürüyoruz. 2004;te kişi başına 2 metrekare yeşil alan vardı, şimdi ise 10 metrekareye ulaştık. Avrupa;da kişi başına 8 metrekare yeşil alan varsa o şehir yaşanabilir şehirdir. AK Vadi veSevindik Vadi parkları da bitince miktar 12 metrekareye ulaşacak." dedi.

Park bitince sadece bölgedeki vatandaşların değil, Denizli;nin tamamının burada günlerini geçirmek isteyeceğini ifade eden Zolan, "Sevindikimiz;e kan gelecek, can gelecek. Park içinde 500 metre uzunluğunda kızağımız olacak. Ayrıca sizler için üç de tenis kortu yapıyoruz. Bir basketbol, bir de futbol sahası olacak. Oyun treni, kelebek vadisi, girişte Denizli;yi anlatan dokular yer alacak. Golf alanı olacak." diye konuştu.

Milletvekili Zeybekci de, "Denizli, Türkiye;nin vizyon şehri olacak." sözünü, en güzel örnekleriyle yerine getirdiklerini anlattı. Zeybekci, "Dokuz yıl önce yola çıktığımızda sizlere bunların nasıl olacağını, bugüne kadar örnekleriyle gösterdik. Eskiden bu mahalleye geldiğimizde park ve lise istenirdi. Şimdi üç lise ve vadi projesi var. Buradaki çocuklarımız, diğer mahallelerde ne varsa aynısına sahip oldu ve olmaya devam ediyor." dedi.

Vali Demir ise şehrin başarısının en uç noktada yaşayanların, merkezde yaşayanlar kadar hizmet almasıyla ölçüldüğünü dile getirdi. Demir, "Model olarak seçilebilecek bir belediyecilik Denizli;de yapılıyor ama daha çok iş var. Kamu kurumları olarak, bu işleri en güzeliyle yapmak zorundayız. Belediyenin hizmetlerini görüyorsunuz, hepsi en üst kalitede." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER