banner249

Denizli’de aday adayı bolluğu

Denizli'de yerel seçimde AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için 86 kişi başvurdu

Denizli’de aday adayı bolluğu
banner240

AK Parti Denizli il ve ilçe teşkilatlarına, 4'ü büyükşehir belediyesi olmak üzere 86 kişi belediye başkan adaylığı için buşvuru yaptı. 


Mevcut Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Pamukkale Üniversitesinde 1998-2007 yılları arasında rektörlük yapan Hasan Kazdağlı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı ve Tarihi Kentler Genel Sekreteri Sezer Cihan ve işadamı Mehmet Uğur Tatar, Denizli Büyükşehir Beyediye Başkanı adaylığı için Ak Parti İl Başkanlığına başvuran isimler oldu. 

İlk defa büyükşehir belediye başkanının seçileceği Denizli'de, merkezde yeni kurulan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine 6'şar aday adayı başvuru yaptı. Denizli belediye başkan yardımcılarından Nilgün Ök ve Şamil Çınar, sırasıyla Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkanlıkları için başvuran isimler arasında yer aldı. 

Ayrıca Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ile Ayhan Soyfidan, Muhammet Subaşıoğlu, Müyesser Çimen ve Yekta Çakmak İnce, Merkezefendi ilçesinden, Birtan Şahan, Hüseyin Bağcı, Mehmet Ali Yılmaz, Osman Yüceliş ve Osman Yüksektepe de Pamukkale ilçesinden Ak Parti'nin belediye başkan adayı olmak için başvurdu. 

Denizli'de, mevcut belediye başkanlarının genel olarak bir dönem daha görevlerini sürdürmek için aday adaylıklarını açıkladığı Ak Parti'de, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay ise yeni başvuru yapmadı. "Gerçek aday adayı sayısı 100 civarında" AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Denizli genelinde belediye başkan aday adayı olmak isteyen ve resmi olarak müracaat eden kişi sayısının toplam 86 olduğunu bildirdi. 

Bu sayıya, teşkilat üyesi olmalarına karşın istifa ve resmi müracaat zorunluluğu olmadan adaylık fikrini beyan edenlerin dahil olmadığını dile getiren Örki, şunları kaydetti: "Bu şekilde aday adayı olmasa dahi yapılacak temayülde teskilat tarafından adı ön plana çıkacak kişiler de hesaba sonradan katılacak. Bu kişiler de hesaba dahil edildiğinde ortalama 100 kişilik aday adayı potansiyelimiz olduğunu söyleyebilirim. Partimize büyük bir teveccüh var. Hizmet yarışındaki arkadaşlara başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER