banner249

Denizli'de 75 sanatçıdan karma sergi

Denizli’de Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı, ülkenin birçok kentinden 75 sanatçının katılımıyla karma sergi düzenledi. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 41, Denizli'den 34 olmak üzere 75 sanatçının eserleri sergilendi.

Denizli'de 75 sanatçıdan karma sergi
banner240

Sergi daha önce Abalıoğlu Grubu'nun Çırçır Fabrikası olan daha sonra vakıf binasına dönüştürülen Zaferiye Abalıoğlu Bilim Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlendi. Serginin açılışını; Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve protokol üyeleri birlikte yaptı.

           

Serginin açılışında konuşan Vakıf Başkanı Ali Abalıoğlu, aile olarak vakıf aracılıyla gerçekleştirilen çalışmalarla Denizli'nin eğitim ve sanat dünyasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Abalıoğlu, sanat yönetmenliğini Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu'nun yaptığı sergide 75 sanatçının resim, heykel, baskı, el sanatları ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığını belirtti. Türk sanatının modern ve çağdaş örneklerini bir araya getiren sergi, 24 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER