banner249

Denizli;de tecavüze uğrayan genç kız için eylem yaptılar

denizli'de bir akrabası tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen 16 yaşındaki genç kız için kadınlar siyah kurdeleli eylem yaptı.

Denizli;de tecavüze uğrayan genç kız için eylem yaptılar
banner240
Denizli;de bir süre önce Ahmet İ., kızı H.İ.;nin bir akrabaları tarafından tecavüze uğradığını ancak tecavüz eden şahsın 9 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldığını iddia ederek, sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlatmıştı. İmza kampanyasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de olaya el koyarak gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamıştı. Denizli;de bir araya gelen bir grup kadın, olayla ilgili siyah kurdeleli oturma eylemi yaptı.

Candoğan Parkı;nda toplanan ve kendilerine baba Ahmet İ;nin başlattığı imza kampanyasının ismi olan ;Kızım İçin Adalet İstiyorum Platformu; adını veren grup, bir süre slogan attı. Yakalarına siyah kurdele bağlayan grup ellerinde taşıdıkları pankartlarla da olaya dikkat çekmeye çalıştılar. Kadınlar ;Tecavüz kaderimiz değil;, ;Kızım için adalet istiyorum;, Gerçek adalet istiyoruz; gibi pankartlar açtılar.

Grup adına açıklama yapan Gözde Sarma, bu olayda büyük hukuksuzlukların yaşandığını belirterek, "Tecavüz bir insanlık suçudur. Tecavüz edenler serbest bırakıldıkça haklarında beraat kararı verildikçe tecavüz suçları meşru hale geliyor. Biz de bu olayı protesto için siyah kurdele takıyor ve imza kampanyası başlatıyoruz. 7 Mayıs;ta Denizli Adliyesi;nde görülecek davaya kadar bu işin peşini bırakmayarak bu meydanda her hafta eylem yapacağız" dedi.

Daha sonra yoldan geçenlere olay anlatılarak imzaları alınırken, grup bir süre oturma eylemi de yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER