banner249

DDH’dan annelere karanfil

Emzirme Haftası dolayısıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ve Hastane Yönetimi, Kadın Doğum Servisi’nde doğum yapan anneleri ziyaret ederek, annelere karanfil verdi.

DDH’dan annelere karanfil
banner240

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Hastane İdaresi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren ve Bebek Dostu Birimi çalışanları Kadın Doğum Servisi’nde doğum yapan anneleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve beraberindeki heyet tek tek annelerle ilgilenirken, karanfil ve hediye dağıtarak annelerin emzirme haftasını kutlamayı ihmal etmedi. 


“EMZİRME HEM BEBEK HEM ANNENİN SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR” Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, ziyarette annelere ilk altı ay boyunca bebeklere verilebilecek en önemli besinin anne sütü olduğuna vurgu yaptı. Acar: “Anne sütü ile beslenme, diğer tüm beslenme şekillerinden üstündür. Anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur. Bu sayede bebek ölüm ve hastalanma oranlarında belirgin azalmalar görülmüştür. 

Bebeklerde gaz, kabızlık gibi sorunlar olmaz. Anne sütü, bebeğin beslenmesi yani büyüme ve gelişmesi için gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılar. Düzenli ve dengeli 6 ay anne sütü alan bebeklerin yaşamları da düzenli ve dengeli olacaktır. Anne sütünün toplumun gelişmesinde payı büyüktür. Bu nedenle bebeklerimizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeliyiz. 

Emzirmenin anneye de faydaları vardır. Emzirme annenin ruhsal yapısını güçlendirir. Anne de yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltır” dedi. Bebek Dostu Hastane DDH Denizli Devlet Hastanesi’nin 1993 yılında Bebek Dostu Hastane ünvanını aldığını söyleyen Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ise anne sütünün önemini şu sözlerle ifade etti: “Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. 

Emzirme ve anne sütü ile beslenme Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF tarafından Dünyada Bebek Dostu Hastaneler Programı ile desteklenmiştir. Denizli Devlet Hastanesi 1993 yılında Bebek Dostu Hastane, Denizli ili 2004 yılında Bebek Dostu il ünvanını almıştır. Bu ünvanlar hala devam etmektedir. Son 30 yıldır anne sütü üzerine yoğunlaşan çalışmalarla, anne sütünün ideal bir besin olduğu ve yerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağı anlaşılmıştır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER