banner249

Dalyan’da provakasyon!

muğla’nın ortaca ilçesi’ne bağlı dalyan beldesi’nde, doğu kökenli bir kişi tarafından işletilen bir otelin alt katındaki restoranı basan 50 kişilik grup, camları kırıp masa ve sandalyeleri devirdi.

Dalyan’da provakasyon!
banner240
Edinilen bilgiye göre, Maraş caddesindeki bir otelin restoran bölümüne alınmadıkları gerekçesiyle otel çalışanları ile bir grup esnaf arasında tartışma başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle bazı esnaflar otelin girişinde bulunan restoranın sandalyelerini kırmaya başladı. Otel çalışanlarının da karşılık vermesi üzerine çevredeki vatandaşlar jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri kavga eden grubu dağıttı. İki grup arasında çıkan kavga amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. Ziyaret için Dalyan;da bulunan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, kavganın yaşandığı yere gelerek yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Demir, iki esnaf grup arasında çıkan kavganın bazı kesimler tarafından provoke edildiğini söyledi.

Yaşanan tatsız olayın turizme zarar verebileceğine dikkati çeken Demir, ;;Bir kaç kişinin provokasyonuyla burada bazı olaylar yaşandı. Bu tür olaylar Dalyan;a yakışmıyor;; dedi.
Kavganın kolluk kuvvetlerinin de müdahalesiyle büyümeden yatıştırıldığını anlatan Demir, vatandaşların basit provokasyonlara gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Beldede esnaflık yapan Ramazan Oruç ise, yaşanan olayın Dalyan için üzücü olduğunu belirterek, ;;Dalyan halkı duyarlıdır, bu tür provokasyonlara gelmez. Zaten kolluk kuvvetleri yeterince önlem aldı. Umarım bundan sonra bu tür kavgalar yaşanmaz;; diye konuştu.
Öte yandan, yaşanan olaylar nedeniyle Jandarma ekipleri beldedeki Cumhuriyet Meydanı;nda ve çıkan kavgada zarar gören otelin önünde tedbir amacıyla nöbet tutuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER