banner249

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Darbe çığırtkanlığı yapan, asmayı, kesmeyi, zehirlemeyi, sürmeyi hesap eden anti-demokratik siyaset anlayışının dönemi, inşallah 31 Mart’ta tamamen kapanacaktır. Türkiye’nin tehdit siyasetine değil hizmet siyasetine ihtiyacı vardır. AK Parti olarak kendi seçim kampanyamızı bu şekilde yürüteceğiz" dedi. 

banner240


31 Mart 2019 Yerel Seçimleri aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti’nin seçim manifestosunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Akıllı şehirler ile şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Teknolojinin imkanlarını özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek, şehirlerimizin emrine sunacağız. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği bir dönemde Türkiye’yi bu büyük yarışta geri bırakmayacağız. Çevreye saygılı şehirler ile Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacağız. Halkımızın ailesiyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı. 

“BİZ HER KURUMUMUZDA, HER EVİMİZDE SIFIR ATIK PROJESİ'Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ” 
“Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle şehirlerimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların da çevreyi kirletmesine engel olacağız” diyen Erdoğan, “Geçmişte yine bize CHP çöp dağlarını bırakmıştı ama onun varisleri de ilçe belediyesinde çöp dağlarıyla hareket ediyor. Bütün bunları görerek milletimize bunları anlatarak, resmederek aynı tuzağa bir daha düşmememiz lazım. Biz her kurumumuzda, her evimizde Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçireceğiz. İnsan-şehir-tabiat dengesini en ideal şekilde gözeterek, şehirlerimizi yeşil ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle inşa ve ihya edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ” 
Sosyal belediyecilik anlayışını tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelere, çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engellilere hizmet verecek şekilde genişleteceklerini vurgulayan Erdoğan, “Erişilemeyen, yardım eli uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız. İnsana hizmet üreten belediyecilik yapacak, şehirleri imar ederken nesilleri ihmal etmeyeceğiz. Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri, Kadın ve Gençlik Merkezleri, spor merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim birimlerine kadar götürmeye devam edeceğiz. Sporu, gençlerimiz başta olmak üzere her kesimin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek altyapıyı kuracak faaliyetleri yoğunlaştıracağız. Sosyal belediyecilik çalışmalarının kalite standartlarını oluşturarak, ülkenin her yerinde belirli bir seviyenin üzerinde hizmet verilmesini sağlayacağız” dedi. 

“YATAY ŞEHİRLEŞME YENİ DÖNEMDEKİ ŞEHİRCİLİK VİZYONUMUZUN MERKEZİNDE YER ALACAK” 
Erdoğan, şöyle konuştu: “Yatay şehirleşme yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacak. Gönüllerimize hitap eden mekanlar bütünü olan şehirlerimizi toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. Bu modelle insani hizmetlerden yeşil alanlara ve akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu aynı anda çözebileceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek, yatay şehirleşme modelimizi ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde bu modele öncelik vereceğiz. Halkla birlikte yönetim ilkesiyle belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara şehir sakinlerinin, özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Bilhassa insanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde bu istişare yöntemini mutlaka kullanacağız. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımız için bir 'Şehirli Hakları' bildirgesi hazırlayacağız. Belediye sınırları içinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak Şehir Meclislerinde önemli kararları ortak akıl ile alacağız. Belediye Meclisi toplantılarının ve belediye ihalelerinin canlı yayın dahil, herkese açık şekilde yapılması için tüm imkânların kullanılmasını sağlayacağız. Tasarruf ve şeffaflık yeni dönemde belediyelerimizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecektir. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta yetiminden gazisine, işçisinden yaşlısına herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Yatırımları ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağın gerekliliğini, verimliliğini, önceliğini, kalitesini titiz bir şekilde değerlendirecek, sonra adımları atacağız. Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar milletimizin gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz. Belediyelerimizde hakka, adalete, maşeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.” 

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BELEDİYELERİMİZİ DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER ANLAYIŞIYLA YÖNETECEĞİZ” 
Değer üreten şehirler ile AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıdıklarını kaydeden Erdoğan, “Bugün şehirlerimizde yaşayan insanların talepleri, bundan çeyrek asır, yarım asır öncesine göre çok değişti. Eskiden ihtiyaçlar, başını sokacak bir çatı, musluğundan akacak su, ampulünü yakacak elektrik, evine ulaşacak yol gibi temel hizmetlerle sınırlıydı. Bugün ise şehirlerdeki insanlarımızın temel beklentilerini her alanda hayat kalitesinin yükseltilmesi olarak özetleyebiliriz. Bunun için şehirlerimizi gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekanlar haline getireceğiz. Bir başka ifadeyle şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirasımız olarak bırakabileceğimiz iyilik, merhamet, kültür, sanat ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız. AK Parti olarak bu konuda uzun süredir hazırlık yapıyoruz. Daha önceki yıllarda ekonomik kalkınmanın ve refah artışının ana lokomotifi olan Kent Ekonomileri Forumu çalışmasını 81 ilimizi kapsayacak şekilde gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz yıl da 30 büyükşehrimizi kapsayan Şehrim 2023 Projesi'ni hazırladık. Şehirlerimizin kültürden ekonomiye tüm yönlerini analiz ettiğimiz, zayıf ve güçlü taraflarını ortaya koyduğumuz bu çalışmalar ışığında önümüzdeki dönemde belediyelerimizi değer üreten şehirler anlayışıyla yöneteceğiz” açıklamasında bulundu. 

"MİLLETİMİZİN YÖNETİMİNİ EMANET EDECEĞİ AK PARTİLİ BELEDİYELERİMİZDE İŞTE BU 11 BAŞLIKTA İFADE ETTİĞİMİZ İLKELER ÇERÇEVESİNDE HİZMET VERECEĞİZ" 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:“Memleket işi gönül işi diyerek, gönül belediyeciliği ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti’nin yeni dönemde insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temel ilkelerini başlıklarıyla tekrarlayacak olursak; şehir planları uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. Altyapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek. Benzersiz şehirler anlayışıyla şehirlerimiz kendi hikayelerine uygun şekilde geliştirilecek. Akıllı şehirler uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkanları insanımızın ve şehirlerimizin emrine sunulacak. Çevreye saygılı şehirler ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek. Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem verilerek doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak. Yatay şehirleşme ile tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kurulacak. Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, şehirle ilgili tüm önemli kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak. Tasarruf ve şeffaflık hassasiyetiyle belediyelerin kaynakları hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak. Değer üreten şehirler ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Milletimizin yönetimini emanet edeceği AK Partili belediyelerimizde, işte bu 11 başlıkta ifade ettiğimiz ilkeler çerçevesinde hizmet vereceğiz. Böylece seçim kampanyamızı da resmen başlatmış, seçim sloganlarımızı kamuoyumuzla paylaşmış oluyoruz.” 

“ÜLKEMİZİN BEKASININ VE MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİN GÜVENCESİ OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ CUMHUR İTTİFAKI'NA BAĞLILIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ” 
31 Mart seçimlerinin demokrasi şöleni şeklinde geçmesini temenni eden Erdoğan, “Mahalli İdareler Seçimleri Manifestomuzdaki ilkelerimiz, milletimize yeni dönemdeki yönetim anlayışımızı ifade eden taahhütlerimizdir. Projelerimizi her büyük şehrimizde, ilimizde, ilçemizde AK Parti adaylarımız kendileri açıklayacaktır. Seçim yarışının iftira, yalan, hakaret, husumet değil; plan, proje, hizmet etrafında şekillenmesi en büyük temennimizdir. Darbe çığırtkanlığı yapan, asmayı, kesmeyi, zehirlemeyi, sürmeyi hesap eden anti-demokratik siyaset anlayışının dönemi, inşallah 31 Mart’ta tamamen kapanacaktır. Türkiye’nin tehdit siyasetine değil hizmet siyasetine ihtiyacı vardır. AK Parti olarak kendi seçim kampanyamızı bu şekilde yürüteceğiz. Bu süreçte ülkemizin bekasının ve milletimizin geleceğinin güvencesi olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı'na bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. MHP ile Cumhur İttifakı'nı diri tutacağız. Geçtiğimiz yıllarda üst üste çok büyük saldırılara maruz kalan ülkemizin istikrar ve güven ortamının devamına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. 

“31 MART’TA KAZANANIN BİR KEZ DAHA HİZMET SİYASETİ OLACAĞINA KALPTEN İNANIYORUM” 
“2018’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bırakarak, yeni yönetim sistemimize fiilen geçmiştik” ifadesini kullanan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hamdolsun her geçen gün daha da pekişerek başarıyla yürüyor. İnşallah 31 Mart 2019 mahalli seçimlerini de huzur içinde tamamlayacağız. Böylece ülke ve millet olarak önümüzdeki 4.5 yıllık dönemi tamamen hedeflerine odaklanmış bir şekilde geçirme imkanına kavuşacağız. Bu dönemde atacağımız adımlar, bizden sonraki nesillere emanet edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarımız bakımından hayati öneme sahiptir. AK Parti olarak bu bilinçle demokraside ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Büyük şehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde kazanacağımız her başarı ülkemizin aydınlık yarınlarına tutulmuş bir ışık olacaktır. Mahalli seçimlerde partimizin elde edeceği güzel neticeler, belediye hizmetlerinde biraz önce ifade ettiğim ilkeler çerçevesinde yeni bir dönemin kapılarını sonuna kadar açmanın yanında, Türkiye’yi her alanda hedeflerine ulaştıracak çalışmalarımızda bize moral desteği de verecektir. 31 Mart’ta kazananın bir kez daha hizmet siyaseti olacağına kalpten inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

“HER BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZIN VE TEŞKİLATIMIZIN KAMPANYA DÖNEMİNDE GÖSTERDİĞİ PERFORMANSI TESPİT EDECEK BİR MEKANİZMADA KURACAĞIZ” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adayları ve teşkilat mensuplarına şöyle seslendi: 
“Sizlerden bir isteğim var. Bugünden itibaren seçim gecesine kadar tüm gücünüzle sokakta, evde işyerinde, her yerde milletimizle birlikte olmanızı bekliyorum. Hedefimiz bizzat ulaşmadık kendimizi, derdini dinlemedik hiçbir vatandaşımızı bırakmamak olmalıdır. Seçimi kazandık seçimden sonra da bu anlayışın aynen devamını istiyoruz. Demokrasiye ve milli iradenin üstünlüğüne yürekten inanan bir parti olarak adaylarımızla ve teşkilatımızla milletimize onun emrinde olduğumuzu usanmadan sürekli tekrarlayacağız. Gittiğiniz her yerde şahsımın temsilcisi olarak vatandaşlarımıza selamlarımı iletmenizi, desteklerini talep etmenizi rica ediyorum. Şahsımın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla adım attığı hizmet siyaseti bugüne kadar kesintisiz getirdik. AK Parti’nin 16 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini her vatandaşımıza örnekleriyle anlatmalısınız. Ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırma kararlılığımızı tekrar tekrar ifade etmelisiniz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan büyük değişime bütün bunlara karşı ülkemizi birikimiyle vizyonuyla projeleriyle kadrolarıyla hazırlayabilecek yegane partinin AK Parti olduğunu herkese göstermelisiniz. Önümüzdeki dönemde belediyelerdeki hedeflerimizi standartları çok daha yükseğe çıkartarak sizler eliyle milletimize sunmaya devam edeceğiz. Bu seçimlerde gelecekteki çalışmalarımızda bize yol göstermek üzere her bir belediye başkan adayımızın ve teşkilatımızın kampanya döneminde gösterdiği performansı tespit edecek bir mekanizmada kuracağız. Böylece kararlarımızı daha somut verilere dayalı olarak alma imkanına kavuşacağız. Cumhurbaşkanlığı ve mecliste milletimizin bize verdiği yetkiyle ülkemizi 2023 yılının Haziran ayına kadar yöneteceğiz. İnşallah sizlerde milletimizden alacağınız yetkiyle belediyelerimizde 2024 yılının Mart ayına kadar hizmet vereceksiniz. Türkiye’yi el birliğiyle geleceğe taşımak için sizlerden gece gündüz gayret göstermenizi beklediğimi belirtmek istiyorum.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 17:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER