banner249

CHP’den ishal iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, son 1 ay içerisinde merkeze bağlı Anıtkaya Beldesi'nde ishal vakalarının arttığını iddia ederek, bunun içme suyundan kaynaklandığını öne sürdü.

CHP’den ishal iddiası
banner240

Konuyla alakalı yazılı açıklama yapan Demirkırkan, Anıtkaya Beldesi'nde artan ishal vakalarının amipli dizanteri adı verilen hastalık sonucu ortaya çıktığını ve hastalığın son dönemde görülme sıklığının artarak adeta salgın niteliği kazandığını da iddia etti.


Demirkırkan, "Bizlere ulaşan bu bilgilere rağmen ilgililer tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Sağlık taraması, halkın uyarılması ve bilinçlendirilmesi, suların ve çevre kirliliğine yol açan nedenlerin sağlıklı hale getirilmesi gibi geçici de olsa tedbirlerin alındığına dair hiçbir bilgi yoktur. 

Nerede yaşarsa yaşasın vatandaşlarımızın sağlığına verdiğimiz değer bu olmamalıdır. Güvenli olmayan suların kullanılması, toplum sağlığı için ciddi bir tehdit olabilir. Sağlıklı olmayan suyla 80’den fazla farklı hastalık etkeni buluşabilmektedir. 

Özellikle, küçük çocuklar, gebeler, yaşlılar ve bağışıklığı baskılayıcı tedavi görenler, bu enfeksiyon hastalıklarına daha duyarlıdır. Bu suların içilmesi ve banyo, diş fırçalama gibi kişisel temizlik amacıyla kullanılması, bu sularla sebze ve meyvelerin yıkanması, tifo, amipli dizanteri, basilli dizanteri, kolera, barsak parazitozu, hepatit A, hepatit E gibi ülkemiz için de önemli olan enfeksiyon hastalıklarının bulaşmasına neden olabilir. 

Bu hastalıklar, gerekli temizlik kurallarına uyulmaması halinde insandan insana da bulaşabilir. İlgilileri bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli çalışmaları başlatmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER