banner249

CHP Çivril örgütünde kriz!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala CHP Çivril ilçe teşkilatında imza krizi patlak verdi.

CHP Çivril örgütünde kriz!
banner240

Çivril’den Yeşilçivrilgazetesi.Com’un yaptığı habere göre, CHP ilçe başkanı ve yönetime tepki gösteren ve seçimlerdeki başarısızlığın sebebi olarak gören parti içi muhalefet, olağan üstü kongre için harekete geçti. 


Çivril CHP’de parti içi muhalefet 30 Mart Yerel seçimlerinde yaşanana yenilgi ve kaybedilen seçim yarışının sebebi olarak gördüğü ilçe yönetimini değiştirmek için olağanüstü kongre yapılması yönünde imza topluyor. 

Kaybedilen yerel seçimler sonrasında suçun yönetimde olduğunu belirten partililer yönetimin görevi bırakması amacı ile imza toplamaya başladı. İmza toplama işi noter huzurunda halen devam ediyor. CHP tüzüğüne göre 239 ilçe kongre delegesinin 120 si imza atarsa Çivril CHP olağan üstü kongreye gidecek ve güven oylaması yapılacak. Mevcut yönetim eğer güvenoyunu toplayamazsa yeni yönetim seçimi yapılacak. 

Konu ile ilgili olarak görüş bildiren partililer, seçimlerin kaybedilmesinin tek sebebinin ilçe yönetiminin aleyhte çalışması olduğunu vurgulayarak “seçimlerde partiye gelen parayı makam odası, yeni parti binası yapmak için kullandılar, ayrıca adayımızın aleyhinde propangadalar yapıldı, bunların yanı sıra Hakkı Aslan’a oy vermeyeceğiz diye yeminler edilmiş bu konuda da şahitler var, maalesef Cumhuriyet Halk Partisi Çivril Yönetimi böyle tavırlar sergiledi. Onların istifa etmesi gerekirken, biz imza kampanyası düzenlemek zorunda kaldık, böyle bir anlayışla karşı karşıyayız. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz değildir. Bu yönetimi başa getiren bizler, aşağı indirmesini de biliriz” dediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER