banner249

Cezalarını adliye bahçesinde çekiyorlar

işledikleri suçtan dolayı manisa adliyesi'nde yapılan yargılama sonucu hüküm giyen 6 kişi, denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezalarını adliyede, bahçe ve çiçek bakımı yaparak çekiyor.

Cezalarını adliye bahçesinde çekiyorlar
banner240
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, denetimli serbestlik tedbiri ile bu yıl 212 hükümlünün, verilen mahkumiyet kararını, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğünü yerine getirerek çektiğini söyledi.

Halen 15 hükümlünün, bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığını, bunlardan 6;sının Manisa Adliyesi;nde bahçe ve çiçek bakımlarını yapmakla görevlendirildiğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti, ;;Denetimli serbestlik tedbirlerinden olan, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü, hükümlülerin kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren bir özel kuruluşunda belirli hizmetlerde ücretsiz olarak çalıştırılmaları suretiyle yerine getirilmektedir. Yükümlülüğün yerine getirildiği kurumlar arasında, adliyeler, belediyeler, orman işletme müdürlükleri gibi kurumlar bulunmaktadır. Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün takip ve kontrolünde bulunan hükümlülerden, bu yıl 74 kişi Manisa Adliyesi;nde, 18 kişi belediyelerde, 8 kişi orman işletme müdürlüğünde, 112 kişi de çeşitli kurum ve kuruluşlarda kamu hizmeti yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Halen Manisa Adliyesi;nde 6, belediyelerde 2, orman işletme müdürlüğünde 4 ve diğer çeşitli kurum ve kuruluşlarda 3 hükümlü kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında çalıştırılmaktadır.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER