banner249

Cevizin Başkenti Denizli olacak

Denizli Ticaret Borsası ile Orman Bölge Müdürlüğü’nün birlikte yaptı ceviz projesi ile Denizli cevizin başkenti olması için çalışmalar sürdürülüyor.

Cevizin Başkenti Denizli olacak
banner240

Proje kapsamında, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlığı’nda bir araya geldi. Projenin şimdiye kadar gerçekleşen aşamaları konusunda değerlendirme yapan kurumlar, DTB tarafından alınan 100 bin ceviz tohumunun aşılanacak seviyeye ulaştığı bilgisini aldı. Kurumlar, fidanların 2017 yılının Şubat ayında aşılanmaya başlanması konusunda fikir birliği sağladı.

Toplantı sonrası, DTB’nin, aşılamanın hızlı ve pratik olması için özel olarak getirttiği, meyve fidanı dilcik aşı makinasının kullanımı konusunda bir eğitim gerçekleştirildi. Ziraat Mühendisi Berat Gülcan tarafından, Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık işçilerine verilen eğitimde, aşı makinasının kullanımı ve ceviz fidanlarının aşılanması esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler aktarıldı. Gülcan, fidan aşılama ve fidanın sonraki dönemleri hakkında bilgi aktarırken karşılaşılması muhtemel sorunlara ve sorunların çözümlerine değindi.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, “Denizli ceviz yetiştirmek için uygun iklime sahip, bu projeyle birlikte, Denizli’nin ülkemizin en önemli ceviz üretim alanlarından olmasını bekliyoruz” dedi. Tefenlili, geniş bir pazara sahip olan cevizin, önümüzdeki yıllarda ekonomik anlamda Denizlili çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER