banner249

Çaylar kırmızı alarm veriyor!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinden geçen ve sulamada kullanılan Küçük ve Koca Çay’ın kenarlarına uluorta dökülen moloz ve çöpler ile akıtılan atıkların çaylardaki kirliliği her geçen gün arttırdığı bildirildi.

Çaylar kırmızı alarm veriyor!
banner240

İlçeden geçen Küçük ve Koca çayların her geçen gün kirletilmesine tepki gösteren çevreye duyarlı vatandaşlar, “Hisarcık ilçe çıkışında altından Koca Çay’ın geçtiği Koca Köprünün yakınlarına ve çayın kenarları ile iki çayın birleştiği Ücek mevkisine uluorta dökülen, çöp ve molozlar ile akıtılan atıklar yüzünden çaylardaki kirlilik her geçen gün artıyor. 


Özellikle Arpalık mevkiinde sebze ve meyvelerimiz kuruyor. Eskisi gibi biber, domates ve patates yetişmiyor. Yıllar önce masmavi akan ve içinde insanların yüzdüğü Koca Çay yer yer siyah akıyor. İlçenin çöpleri Kütahya Katı Atık Birliği tarafından toplanırken, çay kenarlarına bu moloz ve çöpler niye döktürülüyor? Çaya atık akıtan tesisler yeterince denetleniyor mu? 

Bu kirlenmeye dur diyecek yetkili yok mu? Kirlenmeye karşı hiçbir önlem alınmaması tam bir sorumsuzluk örneğidir. Ayrıca yıllardır ilçe ve çevre köy kanalizasyonlarının da buraya akıtılması ve bazı endüstriyel tesislerin atıkları Koca Çay’daki kirliliği her geçen gün kat ve kat arttırmaktadır. Bu durum karşısında önceki yıllarda ani balık ölümleri meydana gelmişti. 

Her iki Çay’ı da biz kendimiz kirletiyoruz, kirletilmesine müsaade ediyoruz. Bu kirlilik böyle devam ederse genç nesillere akan çaylar değil bataklık bırakacağız. Tertemiz bir çayın kenarında olta ile balık tutarak stres atmayı ve yaz aylarında çaya girip yüzmeyi özler hale geldik“ diye konuştular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER