banner249

Çabaları boşa çıktı

Aydın'ın Buharkent ilçesinde yolcu otobüsünü durdurup arama yapan jandarma ekipleri, otobüsün yolcu bagajında kime ait olduğu bilinmeyen bir çantada alüminyum folyoya sarılı bin 50 gram kubar esrar ele geçirdi.

Çabaları boşa çıktı
banner240

Edinilen bilgiye göre, Buharkent Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 17 Aralık Salı günü D-320 karayolu üzeri jandarma karakolu önünde yaptıkları rutin yol kontrolünde, Diyarbakır’dan İzmir’e gitmekte olan 21 GS 233 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. 


Otobüsün bagajında arama yapan jandarma timleri, narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine spor bir çantada inceleme yaptı. Otobüsteki yolculara ait olmadığı belirlenen spor çanta için soruşturma başlatan ekipler, otobüs şoförüne gelen telefon ile operasyona start verdi. 

Otobüs şoförüne Aydın’dan çantayı alacağını söyleyen C.S. isimli şahıs, çantayı almak üzere akrabası B.Y.’yi Aydın otogarına gönderirken, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince çantayı almaya gelen şüpheli B.Y. gözaltına alındı. B.Y., yapılan soruşturmada çantanın sahibinin akrabası C.S. olduğunu ve İzmir’de olduğunu söylemesi üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleriyle koordinasyon kuran jandarma ekipleri saat 02.00 sıralarında İzmir otogarına çantayı akrabasından almaya gelen C.S.’yi yakalayarak gözaltına aldı. 

İlk ifadesinde Diyarbakır’dan bindiği otobüsten yakalanmamak için Adana’da indiğini ve İzmir’e başka otobüs ile geçtiğini söyleyen C.S.'nin, esrarı akrabasına Aydın’dan aldırmak için de B.S.’yi aradığını ifade ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak bin 50 gram kubar esrara el konulurken, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma sonucu Nazilli Adliyesi’ne çıkarılan B.Y.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest, esrarın sahibi C.S.’nin ise tutuklanarak Nazilli E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildiği öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER