banner249

Burnunu kesen kocasını affetti

İzmir'in Buca ilçesinde elleri kolları bağlandıktan sonra ormanlık alanda burnu kesildiği iddia edilen kadın, cezaevine giren kocasını affetti.

Burnunu kesen kocasını affetti
banner240

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de eşi tarafından kasap bıçağıyla işkence yapılıp burnu kesilen Semra E. (26), cezaevindeki kocasını affetti. Buca polis merkezine başvuran Ecerel'in, artık korunmak istemediğini, eşinin cezaevinden çıkması için şikayetinden vazgeçtiği beyanında bulunduğu öğrenildi. Semra E. ifadesinde "Kocam beni öldürecek de olsa cezaevinden çıkıp evine gelsin" dediği belirtildi. 


"BENİ ÖLDÜRECEK DE OLSA ÇOCUĞUMUN BABASI"
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından kayınvalidesinin evine yerleşen Semra E., gazetecilere yaptığı açıklamada eşinin cezaevinden çıkması için şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Cezaevindeki eşiyle olan birlikteliğinden bir çocuğu olduğunu ve babasız büyümesini istemediğini ifade eden Semra E, kocasının kendisine işkence yaptığının doğru olduğunu ancak yalnız yaşadığını ve maddi sıkıntı çektiğini dile getirdi. 

“ŞİDDET GÖRSELER DE AFFEDİYORLAR”
Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, eşinden şiddet gördüğünü ifade ederek polisten yardım talep eden kadınların büyük bölümü şikayetinden vazgeçiyor. Şikayeti devam eden kadınların bir bölümü de barıştığı eşiyle oturmaya devam ediyor. İzmir'de korunma kararı bulunan yaklaşık 3 bin kadından yüzde 70'inin, karar devam ederken eşine döndüğü bildirildi. 

Mahkeme kararlarına erkeklerden çok kadınların uymamasının büyük tehlike oluşturduğuna dikkati çeken emniyet yetkilileri, "Koruma altına aldığımız kadın tehdit edildiğinde veya kocası eve gittiğinde hemen ihbar geliyor. Fakat şikayeti bulunan kadınların kendi rızasıyla eşiyle tekrar bir arada yaşadığından çoğu zaman haberimiz olmuyor. Bu da olası kötü sonuçların yaşanmasına neden oluyor. Son dönemde artan kadın cinayetlerinin temelinde bu sorun var" dedi. 

Eşinden şiddet gören kadınları uyaran emniyet yetkilileri, kadınların yuvalarını kurtarma içgüdüsüyle hareket ettiğini ve duygusal düşündüğünü belirterek, mahkemenin verdiği koruma kararının hemen akabinde eşiyle barışıp tatile giden kadın örneklerine dahi rastladıklarını kaydetti. Yetkililer, şiddet eğilimli eşin her an tehlikeli davranış sergileyebileceği uyarısında bulundu. 

Buca ilçesinde bir çadırda yaşayan Semra E, 18 Haziran’da tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 yıllık eşinin, ormanlık alanda elini kolunu bağladıktan sonra burnunu bıçakla kestiğini ileri sürmüştü. Kesilen burnu yerine dikilen Semra E’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan C.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER