banner249

Bunun adı katliam!

Konak Belediyesi ekipleri, son dört ayda belirtilen döküm alanları yerine boş arazilere kaçak dökülen 8 bin 800 ton moloz ve inşaat atığını bertaraf etti.

Bunun adı katliam!
banner240
Kaçak moloz dökümü yapanlara karşı etkin mücadele başlatan Konak Belediyesi, ilçe sınırları içindeki boş arsalara izinsiz moloz, inşaat atığı ve çöp dökenlere göz açtırmıyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 iş makinesi, 12 tonluk 7 kamyon, 4 küçük kamyon, bir sulama aracı ve bir tırla görev yapıyor. 

DÖRT AYDA 8 BİN 800 TON
Düzenli yapılan kontroller ve vatandaştan gelen şikayetleri dikkate alarak denetime çıkan Konak Belediyesi ekipleri, son dört ayda 8 bin 800 ton moloz ve inşaat atığını bertaraf etti. İzinsiz döküm yapılan arazilerde denetim yapan ekipler bir günde halk sağlığını tehdit eden ve görüntü kirliliği yaratan 100 ton kaçak moloz ve inşaat atığını toplayarak, döküm alanına ulaştırdı. Çalışmalar sırasında vatandaşların rahatsız olmaması için molozlara su sıkılarak toz kalkması da önlendi. 

CEZASI BÜYÜK
Duyarlı vatandaşlardan gelen kaçak moloz döküm ihbarlarını dikkate alan ekipler, çevre kirliliğine yol açan kaçak dökümleri yapan sorumlular hakkında ise cezai işlem uyguluyor. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan 41'inci maddeye göre belirlenmiş alanlar dışında, ilçe sınırları içinde kalan boş arazilere döküm yapanlara 189 ile 5 bin 792 lira arasında para cezası kesilirken, yasal olarak belirlenmiş alanlar dışına döküm yapan işletmelerde bu miktar 9 bin 663 liraya kadar çıkıyor. 

Konak Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara boş arazilere moloz ve inşaat atığı dökmemeleri konusunda sağduyu çağrısı yaparken, döküm yapan şahısları görmeleri halinde ise ihbarda bulunmalarını istedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER