banner249

Buldan'da iki tarihi sokak daha sağlıklaştırılacak

Denizli'de Buldan Belediyesi’nin, koruma altına alınan sokakları turizme kazandırmak amacıyla başlattığı “Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Uygulamaları” devam ediyor.

Buldan'da iki tarihi sokak daha sağlıklaştırılacak
banner240

DENİZL İ (İGFA) - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çarşı ve Türkmenoğlu Sokakları Sağlıklaştırma ve Restorasyon ihalesini kazanan Kani İnşaat ile protokol imzaladı. İhaleyi kazanan Kani İnşaat ile imzalanan protokole göre Türkmenoğlu Sokakta 7’si tescilli 8 yapı,  Çarşı sokakta ise 6 tescilli yapının dış cephesi ve çatısı aslına uygun olarak yenilenecek, sokaklarda ise taş kaplama ve düzenleme yapılacağı bildirildi.

Protokolün Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’da 2002 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenen 32 sokak olduğunu belirterek,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen 1 milyon TL’lik desteği, sokaklarımızın restorasyonunda değerlendirdiklerini söyledi.

"KÜLTÜR RİNGİ OLUŞACAK"

Türkmenoğlu ve Çarşı Sokaklarında Sağlıklaştırma ve Restorasyon uygulamaları tamamlandığında, projesi 2007 yılında hazırlanan Tavacı Sokak’ta çalışmaların devam edeceğini açıklayan Başkan Şevik, “Çok değil iki yıl içerisinde Buldan’da kültür ringi oluşmuş olacak.  İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, BELKÜM’den başladıkları Buldan gezisini, Çarşı Sokak, Türkmenoğlu Sokak, Fetçiler, Semerci, Tavacı, Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı’ndan devam ederek, projesi onaylanan Tarakçı, Terziler Kaşı ve Düzalan sokaklarından Buldan dokuması el ürünlerinin satıldığı mağazaların bulunduğu 14 Mayıs Caddesiyle sonlandıracak. Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında, Sakin Şehir için gerekli girişimlerde bulunacağız. Buldan Slow City unvanını hak eden nadir ilçelerimizden” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER