banner249

Bugüne kadar ki en büyük kisti çıkardılar

denizli Özel ege hastanesi’nde yapılan ameliyatla nazillili 12 yaşındaki arif Åžan’ın sağ göğüs kafesi içindeki akciğer üzerinde 18 santimetre çapında, kist hidatik (köpek kisti’ alındı.

Bugüne kadar ki en büyük kisti çıkardılar
banner240
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Mehmet Bilen, çıkartılan kistin Denizli ve Özel Ege Hastanesi’nde akciğerden çıkartılan en büyük kist olduğunu söyledi. Arif Şan’ın bir hafta önce hastaneye, gelişme geriliği, beslenme bozukluğu, göğüs ağrısı ve ani yorulma şikâyetleri ile geldiğini belirten Dr. Cem Mehmet Bilen, “6-7 yıldır gittiği hastanelerde iyileşmeyen zatürre ve bronşit tanısı konulan hastamız ile ilgili yaptığımız tahlillerde ve çekilen röntgen filmlerinde sağ göğüs kafesi içinde akciğerde 18 santimetre çapında bir kistin olduğunu belirledik. Köpek ve kedi dışkılarından insana geçen mikroplarla oluşan bu kist genellikle karaciğerde oluşur, nadir olarak ta bu hastamızda olduğu gibi akciğerde bulunuyor. Halk arasında köpek kisti ismiyle bilinen bu kist en az 5-6 yılda oluşmuştur. Hastamız Nazillili, Nazilli ve Aydın’da birçok kerelerde hastaneye gitmiş ama akciğerdeki kist görülememiş. Başarılı bir ameliyatla hastamızın akciğerinden kisti çıkarttık” dedi.

AMELİYAT 2,5 SAAT SÜRDÜ
Yedi kişiden oluşan ameliyat ekibiyle birlikte Arif Şan’dan 2,5 saatlik ameliyatla kistin çıkartıldığını ifade eden Bilen, “Ameliyatta hastanın akciğeri üzerindeki kiste biriken yaklaşık 3 litrelik suyu boşaltıp kistin çıkarttık. Zamanında müdahale edip kisti çıkartmasaydık, en küçük bir çarpmada kist patlayabilir, içinde biriken sıvıda hastamızın vefatına neden olabilirdi. Çıkartılan kistin Denizli’de akciğerden çıkartılan en büyük kist olduğunu düşünüyorum. Hastanemizde de ilk kez bu kadar büyük bir kist ameliyatla çıkartıldı. 1 gün yoğun bakımda gözetim altında tuttuğumuz hastamızın sağlık durumu iyi. Hastamızı pazartesi günü taburcu edeceğiz, yaklaşık 6 ay kontrol altında tutacağımız hastamızın kilo alımı da yakında başlar” diye konuştu.
Ameliyattan sonra kendisini çok iyi hissettiğini anlatan Arif Şan’da kısa sürede taburcu olup evine gitmek istediğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER