banner249

Bu ağrı hayatı zehir ediyor!

medicalpark, yılın her yıl aynı döneminde tekrarlanan "salkım tipi baş ağrısı" na karşı uyarıda bulundu.

Bu ağrı hayatı zehir ediyor!
banner240
MedicalPark;tan yapılan açıklamaya göre, 15 -20 gün süreyle başın ön tarafından başlayıp neredeyse yüze kadar yayılan baş ağrılarının "Salkım Tipi Baş Ağrısı" olabileceği konusunda dikkat çekti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medical Park Bahçelievler Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Emir Ruşen, Salkım Tipi Baş Ağrısının erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi. Ağrının tüm baş ağrı türleri arasında en şiddetlilerinden biri olduğunu belirten Ruşen, bu baş ağrısı türünün tek taraflı olup her zaman aynı bölgede hissedildiğini ve periyodik olduğunu, her yıl aynı dönemde başladığını ve yılda bir ya da iki kez görülebildiğini ifade etti.

Ruşen, çoğu hastanın başının ağrıyacağı dönemi önceden kestirebildiğini, baş ağrısının 15 -20 gün aralıklarla devam ettiğini bildirerek, ağrının göz bölgesi ve yüzün tek tarafında delici ve zonklayıcı bir şekilde kendini gösterdiğini ve hızla başlayıp 10-15 dakika içinde en yüksek şiddete erişip, toplam 30-45 dakika sürebildiğini vurguladı.

Hastalığın 20 ile 40 yaş grubunu daha fazla etkilediğini kaydeden Ruşen, ağrının hızlı bir şekilde gözün etrafında arttığını ve ağrı esnasında göz yaşarması, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, alın veya yüz terlemesi, göz kapağında düşme ve göz bebeğinde küçülme, göz kanlanması meydana geldiğini sözlerine ekledi. Ruşen, ağrının bir günde sekiz kez nüksedebildiğini, hastaların ağrıyı, gözün kızgın demirle dağlanması ve gözün içerden dışarı doğru itilmesi şeklinde anlattıklarını belirtti.

Salkım Tipi Baş Ağrısının bir özelliğinin de hastayı uykunun rüya döneminde yakalaması olduğunu ifade eden Ruşen, hastanın uykusunda rüya görmeye başladığı rüya dönemine geçtiğinde şiddetli ağrılarla uyandığını ve uyku apnesi ve apnelerin neden olduğu oksijen desatürasyonunun Salkım Tipi Baş Ağrısını tetiklediğini bildirdi.

Ruşen, uyku apnesi olan hastaların hızlı bir şekilde rüya moduna girer ve girer girmez ağrıları başladığını belirterek, uykuda bazen üç ya da dört atak görülebildiğini ve stresin ağrının süresini artırabildiğini kaydetti. Ağrının bir anda kesilerek hastayı tükenmiş bir halde bıraktığını ve hastanın evden dışarı çıkacak gücü bile kendinde bulamayabileceğine dikkat çeken Ruşen, bu tür ağrıların hastanın sosyal ve iş hayatını ciddi şekilde etkilediğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER