banner249

Böyle eylem görülmedi!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir tüketici aldığı tişörtün boyası çıkıp makinedeki diğer elbiselerin de zarar verince, kendisini mağdur ettiğini ileri sürdüğü firmaya karşı protesto eylemi başlattı

Böyle eylem görülmedi!
banner240

Zararının yaklaşık 10 katı para harcayıp protesto eylemi başlatan Mustafa Selek, yıkandığında boyası akan tişörtü giyip üzerine yazdığı yazı ile motosikleti ile sokak soka dolaşıp firma aleyhine eylem yapıyor. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında şehri karış karış dolaşarak eylem yapan 38 yaşında ki Mustafa Selek, “Önemli bir firmadan satın aldığım bu tişörtü diğer elbiselerimle yıkamak için makineye attım.


 Yıkama sonra erdiğinde makinedeki tüm elbiselerimin tişörtün boyası aktığı için sarı renk olmuş. Yeni aldığım tişört ile birlikte lekelenen elbiselerimi alıp firmanın Nazilli’deki mağazasına gittim. Yaşadığım mağduriyeti anlattım. Firma temsilcileri 14 gün içerisinde bana döneceklerini belirttiler. 20 gün geçti, arayan olmayınca yeniden mağazaya gittim. Mağazadaki yetkililer, tişörtü değiştirebileceklerini ancak zararı karşılayamayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine ben de firmaya karşı protesto eylemi başlattım” dedi. 

“EYLEMİN MALİYETİ TİŞÖRTTEN 10 KAT PAHALI” 
Yaptığı eylemde hem vatandaşların dikkatini çekmeyi hem de firmanın 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u hatırlatmayı amaçladığını belirten Mustafa Selek, “Bizde yanlış bir ‘Benden olmasın’ anlayışı var. Bu da bana göre çok kötü bir rahatsızlık. 

Belki de bu eylem ile tişörtün 10 katı para harcayacağım. Ama firmanın haksız olduğunu ve tüketicisini korumadığını da herkese göstermek istiyorum. Herkes benim gibi hakkını ararsa kimse bu tür durumlarda mağdur olmaz” diye konuştu. (İK)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER