banner249

Bizi bu barajla durduramazlar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Şimdiye kadar bizi birçok şekilde engellemeye çalıştılar. Darbeler ve darbelerin oluşturduğu olayları yara yara bugünlere geldik. Biz darağaçlarından geldik. Şimdi bizi barajla korkutmaya çalışıyorlar. Bizi asla barajla durduramazlar” dedi.

Bizi bu barajla durduramazlar
banner240

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Denizli mitingine katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında mitingin yapılacağı meydana gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı dinlemeye, yaklaşık bin 500 kişi geldi. Partiliye seslenen Yüksekdağ, ilk olarak partisinin Denizli milletvekili adaylarıyla poz verdi. Meydanda toplanan kalabalık sık sık, "Bizler meclise", "HDP meclise" sloganları attı.


Daha sonra meydanda toplanan kalabalığa seslenen Figen Yüksekdağ, parti olarak yeni bir tarih yazmak için yola çıktıklarını söyledi. Yüksekdağ, "Biz zorbalığa, inkara rağmen, tarihsel bir kucaklaşmaya gidiyoruz. Yeni bir tarihi hep birlikte yazacağız. Bu tarih hepimizin tarihi olacak. Şimdiye dek tarihi hep egemen güçler yazdı ancak bundan sonra halk yazacak" diye konuştu. 

"BİZİ BARAJLA DURDURAMAZLAR" 
Seçimlerde barajı aşacaklarını ifade eden Yüksekdağ, "Şimdiye kadar bizi birçok şekilde engellemeye çalıştılar. Darbeler ve darbelerin oluşturduğu olayları yara yara bugünlere geldik. Biz darağaçlarından geldik. Şimdi bizi barajla korkutmaya çalışıyorlar. Bizi asla barajla durduramazlar. Biz o barajı çoktan yıktık. Dayatmalarla yıldıramadıkları bir halkı, barajla hiç durduramazlar. Bizim arkamızda siz olduğunu sürece, biz hiçbir zaman yıkılmayız. Biz bu barajı mücadele ede ede yıktık. Kimseye boyun eğmeyip, kimseyle de pazarlık yapmadık. 

Mazlumun ahını alanlara karşı zaferin kapısındayız" diye konuştu. Hükümetin HDP’nin artan gücünün farkında olduğunu söyleyen Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burunlarından kıl aldırmayanların süngüsü tek tek düşüyor. Bunlar halkımıza saygısızlığı hak gördüler. İktidar hırsı gözlerini kör etti. Şimdi de Cumhurbaşkanı çıkmış, 400 milletvekili istiyor. Sen bu halka ne verdin de, o kadar milletvekili istiyorsun? Savaşı durdurmak için ne yaptın? Bakın hala analar ağlıyor. Sen bu halka barışı verdin de mi, 400 vekil istiyorsun? Değil 400 vekil, 4 vekil dahi çok bu zihniyete. Biz herkesi siyasete davet ediyoruz. Barışı siyasetle sağlayalım diyoruz." 

"ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK" 
HDP olarak yoğun bir saldırı altında olduklarının ifade eden Figen Yüksekdağ, "Hepimiz faşist saldırılar altındayız. Ancak bizim alnımız ak başımız dik. 7 Haziran’da zafere gidiyoruz. Seçimlerde halkların yeni tarihini yazacağız. Şu andaki hükümet ise tarihte kötü bir yerde olacak. Son olarak gördünüz, diktatör cuntacı Kenan Evren’e devlet töreni yapıldı. 

10 binlerce insanın kanı elinde olan darbeci generale devlet törenini bu hükümet yaptı. Ancak bize gelince darbe karşıtı olduklarını söylüyorlar. Madem darbe karşıtısınız, MGK’yı kaldırın. Arkasından YÖK’ü kaldırın. En önemlisi de yüzde 10 barajını kaldırın. Darbenin bir ürünü olan yüzde 10 barajı mutlaka kaldırılmalı. Bunları kaldırın da, darbe karşıtı olduğunuzu görelim" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER