banner249

Bırakın artık onu siyasete alet etmeyi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Efeler ilçesindeki bir parkta Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin verilmesi, siyasetçiler arasında tartışmalara neden oldu.

Bırakın artık onu siyasete alet etmeyi!
banner240

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açılışı yapılan Özgecan Arslan Parkı’nın hizmete sunulmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Bunun adına siyasi fırsatçılık denir ve düpedüz rol kapmadır" ifadelerini kullanmıştı. 


Mehmet Erdem’in sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu vicdan yoksunu sözlerle hedef almış, Aydın siyasetinin en utanç dolu sözlerinden birine imza atmıştır. Siyasi fırsatçılığın kitabını yazanlar herkesi kendisi gibi zannetmektedir. 

AKP döneminde yüzde bin 400 artan kadına şiddet için ‘Kadın iffetli olacak. Mahremi, namahremi bilecek, öyle herkesin içinde kahkaha atmayacak’ diyen siz değil misiniz? Bu sözleri sarf eden bir zihniyete mensup bir kişi elbette ki Özgecan kızımız adına açılan parktan rahatsız olacaktır. Bu utanç onlara yeter de artar” ifadelerini kullandı. 

Mersinde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın isminin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından parka verilmesini fırsatçılık olarak niteleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı da, sert tepki gösterdi. Saatçı, “Mehmet Erdem çok uzun zaman önce Aydın Milletvekili olma özelliğini zaten kaybetmişti. 

Bu ifadeleri ile vicdanını da kaybetmiş olduğu açıkça görülüyor. Mehmet Erdem çok uzun zaman önce Aydın Milletvekili olma özelliğini zaten kaybetmişti. Bu ifadeleri ile vicdanını da kaybetmiş olduğu açıkça görülüyor” diye konuştu. 

ERDEM'DEN BÜLENT TEZCAN'A CEVAP
“Bunun adına siyasi fırsatçılık denir ve düpedüz rol kapmadır" açıklamasının ardından CHP'li Bülent Tezcan'ın değerlendirmelerine cevap veren Mehmet Erdem ise, şöyle konuştu: "Özgecan kızımızın katledilmesi hepimizin içini dağladı. Türk Milleti olarak büyük bir hüzün içerisindeyiz. Hepimizin çocukları ve kızları var. Ben bu konuyla ilgili yeniden idamın gündeme getirilmesi gerektiğini de ifade ettim. 

Ben bir parka Özgecan kızımızın isminin verilmesine asla karşı olamam. Buna karşı olmak hatta ahmaklıktır. Ancak daha Özgecan'ın cenazesi bile defnedilmeden, toplumun bu konudaki hassasiyetini ve infialini dikkate alarak bir parka ismini vereceğiz demek fırsatçılıktır, rol kapmaktır. Bir parka isim verilmesi Belediye Meclis kararı ile olur. 

Eğer siz bir parka Özgecan kızımızın ismini verecekseniz bunu Belediye Meclis gündemine alırsınız, mecliste karar çıkar ve o parka isim verilmiş olur. Ama daha cenazesi bile defnedilmeden bu şekildeki bir açıklama şık olmamıştır. bu rol kapmadır; bu siyasi fırsatçılık anlayışının tezahürüdür. Yaşanan büyük acı ve toplumun bir hassasiyeti üzerinden kendi ismini ön plana çıkarmak adına toplumsal algı yönetimi çabasını doğru bulmuyorum. 

Özgecan kızımıza Allah'tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu vahşeti gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu vahşilerin insan değil hayvan bile olamayacaklarını düşünüyoruz. Kadına şiddet uygulayanları da bu vesile ile kınıyoruz. Kadına şiddeti engelleme konusunda Hükümetimizin attığı adımları sonuna kadar destekliyoruz. 

Kadına şiddete cezaların artırılmasını Ak Parti Hükümeti gerçekleştirdi. Kadınların korunması konusunda polisiye tedbirleri Ak Parti Hükümeti artırdı. Bu konuda Ak Parti Hükümetine kimse söz söyleyemez. Bülent Tezcan'ın yaptığı açıklama da siyasi fırsatçılıktır. 

Benim hiç bir şekilde söylemediğim veya kastetmediğim sözler üzerinden bize iftira atmaktadır. Kendisi klasik kavgacı, kırıcı, iftiracı ve üsten bakan üslubuna devam etmektedir. Zaten bu üslubu sebebiyle partisi tarafından Aydın'dan İzmir'e gönderiliyor zaten. Kadına uzanan eller kırılsın”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER