banner249

Bir engelliye revamı bu!

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yüzde 72 özürlü raporu olan, ancak buna rağmen kendi imkanları ile yaptığı kulübede ayakkabı tamirciliği yaparak ekmeğini kazanmaya çalışan Fakı Topkaya, belediye tarafından kaldırılan kulübesinin tekrar yerine konulmasını istedi. Topkaya, “Ben şimdi bu yaştan sonra dilencilik mi yapayım?” diyerek yetkililerin kendisine yardım eli uzatmasını istedi.

Bir engelliye revamı bu!
banner240

Emirdağ’da Emir Afşin Caddesi üzerinde geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan ve ayaklarından dolayı yüzde 72 özürlü raporu bulunan Fakı Topkaya isimli ayakkabı tamircisinin kulübesini Emirdağ Belediyesi ruhsatı olmadığı gerekçesi ile bulunduğu yerden yaklaşık 1 ay önce vinç yardımı ile kaldırarak belediyeye ait hurdalığa götürdü. Topkaya’nın itirazı üzerine bu defa kulübe Topkaya’nın evinin önüne getirildi. 


“KİMSEYE MUHTAÇ OLMAMAK İÇİN BU İŞİ YAPIYORDUM” 
Belediyeye defalarca dilekçe yazmasına rağmen kulübesinin eski yerine götürülmediğini iddia eden Topkaya, bu olaydan dolayı mağdur olduğunu ve ekmek parası kazanamadığını kaydederek, “Ben 30 yıldır orada, bu kulübe ile ekmeğimi kazanıyordum. Bana hiç malumat vermeden ben Eskişehir’de iken kulübeyi kaldırıyorlar şantiyeye atıyorlar. 

Camı kırılmış kulübenin, çiviler malzemeler dökülmüş. Bu esnada bana hiçbir tebligat yapılmadı. Kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapıyordum. Orada o kadar kulübe var. Ötekiler kalkmıyor benimki niye kaldırıldı sakat, özürlü olduğum halde. Devlet bizim üzerimize kanat gerdi. Ben kimseye avuç açmadım bununla idare oldum. Bana danışılacaktı. Olsa da olur, olmasa da olur bu bana bir şey yapamaz gibisinden kaldırıp attı benim kulübeyi” dedi. 

Öte yandan, babasının durumunu Belediye Başkanı Cengiz Pala’ya anlatmak için makamına çıkan Topkaya’nın kızının Başkan Pala ile tartıştığı ve ardından mahkemelik oldukları bildirildi. Bu arada, Belediye Başkanı Cengiz Pala, konuyla ilgili bir açıklama yapmayacağını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER