banner249

Binlerce yavru balık ölü bulundu

marmaris'te denize dökülen bir derede, çok sayıda ölü yavru balık bulundu.

Binlerce yavru balık ölü bulundu
banner240
Kemeraltı Mahallesi;nden geçen derenin 94. sokağındaki bölümünde ölü balıkları gören vatandaşlar, Marmaris Çevrecileri Derneği;ne (MÇD) haber verdi. Bölgeye gelen dernek yetkilileri, bölgede inceleme yaptı.

Marmaris Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla merdivenle dereye inerek dere suyundan ve ölü balıklardan numuneler alan MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, numuneleri tahlil için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi;ne göndereceklerini söyledi.

Derenin denize dökülen bölümüne kadar incelediklerini ancak suyun bulanık oluşu nedeniyle denize döküldüğü kısımlarda ölü balığa rastlamadıklarını dile getiren Kutengin, "Olayın takipçisi olacağız. Dere içine girerek yumurtlayan kefaller var, ölen balıkların da kefal yavrusu olduğunu tahmin ediyoruz. Suyun bulanıklığı gittikten sonra ne kadar balığın öldüğünü tespit edebileceğiz" diye konuştu.

Turizm sezonu açılmadan tüm dereleri dernek olarak takip ettiklerini, karşılaştıkları olumsuzlukları ilgililerle paylaştıklarını anlatan Kutengin, bu çalışmalarının ilgili kurumlara destek amacı taşıdığını bildirdi. İlgili kurumların da derede inceleme yapması gerektiğine işaret eden Kutengin, elde edilecek sonuçlara göre gerekli tedbirlerin alınmasının faydalı olacağını dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER