banner249

Bina yöneticilerine uyarı!

makine mühendisleri odası denizli Åžubesi başkanı bolat ferhat arıkan, bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek için odaya başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

Bina yöneticilerine uyarı!
banner240
Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, asansörlerin yıllık periyodik bakım ve kontrollerinin Denizli Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde Makine Mühendisleri Denizli Şubesi tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrolünü yaptırmakla sorumlu olduklarına işaret eden Arıkan, şunları kaydetti, ;;Bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek için odamıza başvurmaları gerekiyor;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER