banner249

Beton duvarlar süslendi

denizli belediyesi park bahçeler müdürlüğü kent estetiği konusunda sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. denizli’deki yaşam kalitesini artırmak için yeni kentsel ve çevresel tasarımlara imza ata

Beton duvarlar süslendi
banner240
Denizli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü kent estetiği konusunda sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Denizli’deki yaşam kalitesini artırmak için yeni kentsel ve çevresel tasarımlara imza atan müdürlük, şimdi de köprülü kavşaklarda gerçekleştirdiği duvar bahçe uygulamaları ile hem araç gürültüsünü azaltıyor hem de alt geçit duvarlarına görsellik katıyor. Denizli’deki 6 köprülü kavşağın alt geçit duvarlarını süsleyen rengarenk 120 bin çiçek betonsu görüntüyü ortadan kaldırırken uygulama kent insanı tarafından da büyük beğeni topluyor. Yaklaşık 6 köprülü kavşakta bin 500 metrekare alanın çiçeklendirildiğini dile getiren Denizli Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Lale Gönüllü, uygulamanın asıl amacının ise araç geçişi nedeniyle alt geçitlerde oluşan ses yoğunluğunu azaltmak olduğunu söyledi.

İstasyon, Sümer, Bakırlı, Deliktaş, Fatih ve Sevindik Köprülü Kavşakları’nda gerçekleştirilen uygulamanın Türkiye’de birkaç ilde var olduğunu belirten Gönüllü, “ Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda yaşadığımız şehre değer katmaya çalıştık. Bu uygulamada da aynı mantalite ile hareket ettik. 6 köprülü kavşakta gerçekleştirdiğimiz duvar bahçe çalışması ile alt geçitlerin betonsu görünümünü ortadan kaldırmanın yanı sıra buradaki asıl amaç araç yoğunluğu sebebiyle ortaya çıkan ses düzeyini azaltmak. Köprülü kavşakların bulunduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların maruz kaldığı ses düzeyini en aza indirmek için böylesi bir uygulamaya gidildi. Ortaya çıkan sonuç vatandaşlarca da olumlu karşılandı. Hem görsel anlamda hem de işlevsellik açısından olumlu sonuçlar aldık. Türkiye’de birkaç ilde yapılan bu uygulamada en uzun metraj bizde. Bin 500 metrekarede 120 bin rengarenk çiçek kavşaklara ayrı bir hava katıyor. Bu uygulamayı Yenişehir ile Çamlık arasında ki Askeri Geçiş Yolu’nda da gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER