banner249

Besici bu kez tedbirini aldı

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da geçen yıl hayvancılık yapanlar için adeta altın değerinde olan ve el yakan saman fiyatlarına karşı besiciler bu yıl tedbirlerini erken aldı.

Besici bu kez tedbirini aldı
banner240

Aydın’da bir çok besici geçen yıl yaşanan saman sıkıntısına maruz kalmamak için dağlarda bile arpa ve yulaf ekip hayvanlarının kışlık yiyeceğini hazırladı. Geçen yıl aniden balyası 40-50 liraya kadar yükselen ve bir çok besiciyi zor duruma düşüren saman fiyatları nedeniyle bu yıl besicilik yapanlar tedbirlerini arken aldı. 


Aydın’da maliyeti karşılamadığı için ekim yapmayan bir çok çiftçi ise bu yıl arazisine arpa, buğday ve yulaf gibi sanman karşılamada kullanılacak ürünler ekip olası bir saman sıkıntısına karşı tedbir aldı. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi Demirhan Köyü’nde çiftçilik yapan vatandaşlardan Mehmet Köse, geçen yıl yaşadıkları sıkıntıyı bu yıl yaşamamak için engebeli arazilere bile yulaf ektiklerini ve hayvanların kışlık yiyeceklerini kendileri hazırladıklarını belirtti. 

Baktıkları hayvan sayısı az olmasına rağmen geçen yıl birden artan saman fiyatları karşısında ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten Mehmet Köse, “27 yaşındayım. Çocukluğumdan beri hayvancılık yaparım. Geçen yıl yaşanan saman sıkıntısı yakın tarihlerde yaşanmamış. Daha önceki yıllarda maliyeti karşılamadığı için ekim yapmıyorduk. Bu yıl mecburen ektik. Sırtımızda patozun ulaşacağı yere kadar taşıdığımız bu yulafları saman yaptırıp hayvanlara kışlık hazırlıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER