banner249

Belediye’nin Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

denizli belediyesi, vatandaşların huzur içinde kurban bayramlarını geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Belediye’nin Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
banner240
Belediye, Kurban Bayramı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm birimlerde nöbetçi ekipler oluşturarak halkın ihtiyacını karşılayacak. Vatandaşlar, bayrama her türlü problemleri için ‘Alo 153’ telefon hattını arayarak Denizli Belediyesi’nin ilgili birimlerinden yardım isteyebilecek. Ayrıca ‘188 Cenaze’ ‘110 İtfaiye’ ve ‘185 Su Arıza’ telefonlarını aranılarak istek ve şikayetler iletilebilecek. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, bayramda denetimlerini artırarak sürdürecek. Zabıta, bayramı fırsat bilen seyyar satıcılara, dilencilere ve vatandaşın huzur içinde bir bayram geçirmesini engelleyecek durumlara karşı görevinin başında olarak, söz konusu kişilere göz açtırmayacak.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
Denizli Belediyesi;nin, vatandaşların mezarlık, akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği ücretsiz otobüs uygulaması bu bayramda da devam edecek.
Belediye halk otobüsleri, Kurban Bayramı;nın birinci ve ikinci günü 25 Ekim ve 26 Ekim 2012 tarihlerinde ücretsiz hizmet verecek.
Bu arada Kurban Bayramı’nın hemen ardından ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü de belediye halk otobüslerinden yine ücret alınmayacak. Belediye otobüslerinin önünde ‘ücretsiz’ yazılı afişler asılarak vatandaşlar bilgilendirilecek.

KURBAN KESİM YERLERİ
Bayramı dolayısıyla kurban kesim yerleri de belirlendi. Kurban Bayramı;nda vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerini sağlamak için kurban kesim yerlerini belirledi.

Buna göre, Denizli;de küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri, Ulu Cami yakınındaki eski hal, Yenişehir Şengün Cami;nin yanı, Kuşpınar Pazaryeri, Kınıklı Pazaryeri, Bahçelievler Bölge Yatılı Kur;an Kursu, Sevindik Pazaryeri, İncilipınar Pazaryeri, Karaman Pazaryeri ve Servergazi Pazaryeri olarak belirlendi.

Büyükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri ise Başkarcı Mahallesi Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası olarak belirlendi.

Başkan Zolan, herkesin ağız tadında bir bayram geçirmesi için belediyenin görev başında olacağını kaydederek, ‘Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldık. Bayram ziyaretlerinde vatandaşların sorun yaşamamaları için otobüslerin Kurban Bayramı;nın ilk iki günü ücretsiz olacak. Bayramda hizmetlerin aksamaması için ilgili birimlerimizde nöbetçi personelimiz bulundurulacak. Ayrıca halk otobüslerinden de ücret alınmayacak. Hemşerilerimizin ve bütün milletimizin Kurban Bayramı;nı kutluyorum’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER