banner249

Belediye işçileri başkanın makam aracını hacizletti

Afyonkarahisar’da Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka Beldesi’nde alacaklarını alamayan ve belediyeyi icraya veren 4 işçi, Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ın makam otosunu haciz ettirerek bağlattı.

Belediye işçileri başkanın makam aracını hacizletti
banner240

Kırka Beldesi’nde yaşanan olayda, belediyede temizlik işçisi, operatör ve şoförlük gibi görevlerde çalışan 4 işçi, 2004 yılından 2011 yılına kadar sosyal haklardan doğan ve yaklaşık 160 bin TL’yi bulan alacaklarından dolayı belediyeye dava açtı. 


Açılan dava sonucunda işçileri haklı bulan mahkeme, belediyenin işçilerin alacağı olan parayı ödeme konusunda karar verdi. Ancak ödenek yetmezliğinden dolayı işçilerin alacağını belediye ödeyemeyince, bu defa işçilerin avukatı icra yolu ile haciz işlemi başlatarak Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ın Renault Fluence markalı 03 RE 010 plakalı makam otosunu bağlattı. 

Jandarmanın belediyeye giderek durumu anlattığı Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ın haciz işlemine önce karşı geldiği ve otomobilin anahtarını vermek istemediği iddia edilirken, bunun üzerine jandarmanın aracı çekici vasıtası ile bağlayarak otoparka götürdüğü öğrenildi. 

Yaşanan olayın ardından bir açıklama yapan işçilerden Naci A. ise olayların bu kadar büyümesini istemediklerini, ancak haklarını olan parayı da almanın başka bir yolu olmadığını kaydederek, “Umarım bundan sonra alacağımız parayı tahsil edebiliriz” dedi.

Konu hakkında bilgisine başvurulan Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan ise olayın üzüntü verici olduğunu kaydederek, “Biz işçilere alacaklarının bir kısmını ödemeyi taahhüt ettiğimizi söyledik, ancak bunu kabul etmediler. Biz şuanda davayı temyize gönderdik, onun sonucunu bekliyoruz. Sonucu göre hareket edeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER