banner249

Beklenen indirim geldi!

Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim olarak yansıdı. Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin satış fiyatlarında litrede ortalama 10 kuruş indirim yaptı.

Beklenen indirim geldi!
banner240

Alınan bilgiye göre, indirimin ardından Ankara'da litresi 4,91 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4,81 liraya satılmaya başlandı. İstanbul ve İzmir'de ise 4,90-4,93 lira arasında satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,80-4,83 lira oldu. Söz konusu illerde 4,93-4,95 liradan satılan 97 oktan kurşunsuz benzinin litresi de indirimin ardından 4,83-4,85 lira arasında satılmaya başlandı. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösterebiliyor. 


PETROLDE 80 DOLARA DOĞRU DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) yüksek arz düzeylerini koruyacağına ilişkin işaretler ile ham petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Türkiye’nin de fiyat belirlemelerinde temel aldığı Brent petrolünün varil fiyatı, dün üç yılın en büyük günlük düşüş ile 85.32 dolara kadar geriledikten sonra, bu sabah hafif toparlanarak 85.50 dolar düzeyine geldi. 

Petrol fiyatının yönünü aşağıya çevirmesinde, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) petrolde talep artış tahminini aşağı çekmesine rağmen, Suudi Arabistan, Kuveyt ve İran gibi OPEC’in en büyük üreticilerin üretimin kısılmayacağına işaret eden açıklamaları da fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER