banner249

BBP: “Biz de terörün bitmesinden yanayız”

bbp genel başkanı mustafa destici, "herkes terörün bitmesini, pkk belasından kurtulmayı istiyor. milletimiz, milletin gururunu, şerefini ayaklar altına almayacak ve gerçekten geçmişte işlenen suçların da cezasız kalmayacağı adil bir süreçten yana" dedi.

BBP: “Biz de terörün bitmesinden yanayız”
banner240
Destici, Afyonkarahisar;ın Sandıklı ilçesinde bir otelde, partisinden bazı belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye;nin temel sorunlarından birinin terör olduğunu bildirdi.

Terör sorunu çözülmediği sürece ülkenin hiçbir temel probleminin ortadan kaldırılamayacağını belirten Destici, şöyle devam etti, "Bugün gelinen noktada, çözüm süreci istihbari bir konu olmaktan çıkmıştır, siyasidir. Bu süreçte ne var, buradaki yol haritasında neler var, sonunda ne olacak- Bunu kendileri de biliyorsa toplumla paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum. Herkes terörün bitmesini, PKK belasından kurtulmayı istiyor. Milletimiz, milletin gururunu, şerefini ayaklar altına almayacak ve gerçekten geçmişte işlenen suçların da cezasız kalmayacağı adil bir süreçten yana. Türkiye;nin 30 yıllık kaydına baktığınız zaman şehitlerimiz işin başında, 500 milyar dolara yakın bir para harcamışsınız, Türkiye;nin geleceğini heba etmişsiniz, kardeşliğimiz bozuluyor. Elbette ki biz de bunun bitmesini istiyoruz. Milletimiz, adalet istiyor. Tek taraflı değil, çift taraflı bir adaletin uygulanmasını hepimiz istiyoruz."

"VİCDANLI, ADALET DUYGUSU, AF DUYGUSU YÜKSEK BİR MİLLETİZ"
Destici, çözüm süreciyle ilgili toplumun bazı endişelere sahip olduğunu savundu. Bu endişelerin dağıtılmadığını öne süren Destici, şöyle konuştu, "Çok açık ve net olarak söylüyoruz. Başta PKK;nın ele başı Apo olmak üzere bütün PKK;lılar, KCK;lılar, bunun Avrupa sorumluları, ;Biz nedamet getiriyoruz, pişmanlık duyuyoruz, bugüne kadar yanlış yaptık, bizi emperyalist, küresel güçler kullandı, biz bir maşaydık, bunun farkına vardık, şu anda bundan vazgeçiyoruz, tövbe ediyoruz ve hiçbir şey beklemeden, hiçbir şey talep etmeden, hiçbir şartımız olmadan silahları bırakıyoruz ve kendimizi Türk milletinin insafına, adaletine teslim ediyoruz; mu diyor- Vicdanlı, adalet duygusu, af duygusu yüksek bir milletiz. Süreç böyleyse bu millet bu sürece sırtını dönmez, gözlerini kapamaz.;;
Daha sonra, toplantının basına kapalı bölümüne geçildi. BBP;nin, Ege Bölgesi;ndeki illerde görevli il ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek sunumlarla sürecek toplantı, yarın sona erecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER