banner249

Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu dualarla uğurlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliği ile yürütülen kampanya kapsamında, Denizli'den toplanan yardım malzemelerini Suriye'ye götürecek 25 tırın bulunduğu "Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu" dualarla uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu dualarla uğurlandı
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliği ile Denizli'de başlattığı kampanya tamamlandı. Kampanyanın tamamlanmasının ardından Denizlililerin bağışladığı malzemeleri Suriye'ye götürecek 25 adet tırın bulunduğu Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu yola çıktı. 

Yardım konvoyu için Denizli Polisevi'nde düzenlenen uğurlama törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, Hayrat İnsani Yardım Derneği yöneticileri ve davetliler katıldı. Kahvaltı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Hayrat İnsani Yardım Derneği Denizli Temsilcisi Bekir Mert, başta Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, AK Parti Denizli İl Başkanlığı, Pamukkale, Merkezefendi, Honaz, Kale, Çardak, Güney, Beyağaç, Çivril, Serinhisar, Tavas, Baklan ve Sarayköy Belediyeleri ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Tandır Kuyumculuk desteğiyle toplanan yardımların olduğu 25 adet tırı Bayırbucak Türkmenleri için gönderdiklerini söyledi. 

Tırlarda yatak, battaniye, kıyafet, gıda ve kömür olmak üzere ihtiyaç malzemeleri bulunduğunu ifade eden Mert, "Emeği geçen ve destek olan herkesten Allah razı olsun" dedi. Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Koordinatörü Feridun Işıklı ise, bugüne kadar 210 tırı Suriye'ye gönderdiklerini belirterek, yardımlarla ilgili bir sunum yaptı.

"Türkiye mazlumların yanında"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, bu hizmet kervanında yürüyenlere dahil olabilmenin ve katkı sağlayabilmenin kendileri için en büyük mükafat olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kampanyanın içinde olduğunu ve bir çok ilçe belediye başkanının da bu yardım konvoyuna destek verdiğini kaydeden Başkan Zolan, "Gönül coğrafyamıza baktığımızda nerede mazlum var, nerede yardıma ihtiyacı olan varsa kayıtsız şartsız oraya koşmak gerekiyor. 

Düne kadar içimize kapanmıştık ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderimiz ile başlayan yürüyüşümüz ile artık dünyada nerede mazlum varsa, ezilen varsa, aç varsa ülkemin eli oraya ulaşıyor" diye konuştu. Toplanan yardımların amacına ulaşacağını vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Orada bir çocuğumuzun dünyada kalmasına vesile olabilirsek bu sevapların en büyüğüdür. Biz inancımız gereği maddi çıkarlar için değil gönül rızası için, Allah rızası için bu işlere girmiş durumdayız. 

Başta bu yürüyüşe ivme kazandıran, başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da aynı şekilde bu yürüyüşü devam ettiriyor, biz de onların izindeyiz."

"Veren el, alan elden daha hayırlıdır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, iyiliğin insani, vicdani, rahmani ve imani bir şey olduğunu belirterek, "Bugün bu iyilik sofrasında ve bu iyilik toplanmasında bizi bir araya getiren Hayrat İnsani Yardım Derneği çalışanlarına ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum, gönülden saygılarımı sunuyorum" dedi. Bakan Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Biz öyle bir kadim kültürden geliyoruz ki, o kadim kültürümüz şunu söylüyor bize; 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir', 'Veren el alan elden daha hayırlıdır',  'İnsan alarak değil vererek zenginleşir.' Bizim kadir kültürümüz bunu söylüyor. Biz hep vermeyi, hep paylaşmayı, hep ötekinde kendimizi görmeyi, ötekiyle beraber empati yapmayı ve öteki ile beraber -yani öteki dediğimiz yanımız, komşumuz, arkamız, önümüz- insanlığımızı hatırlayan ve insani değerlerimizi hatırlayan bir kültürden geliyoruz." 

Konuşmanın ardından Hayrat İnsani Yardım Derneği kampanya destek verenlere plaket verdi. Daha sonra Denizli Polisevi önünde bulunan 25 tırın bulunduğu Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu dualarla uğurlandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER