banner249

Başkanlardan memurlara jest!

Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında 200 memuru kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu sözleşme ile memurlarımız daha da huzurlu daha mutlu bir şekilde hizmet verecekler” dedi.

Başkanlardan memurlara jest!
banner240

Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında 200 memuru kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreni Manisa Öğretmenevinde yapıldı. Düzenlenen törene, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Bem-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca, ile Şehzadeler ve Belediyesinde çalışan memurlar katıldı. 


Bem-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca ise "Memurlarımızın hakkını elde etmeye çalışırken gücü asla ve asla bir tehdit aracı olarak değil, bir diyalog aracı olarak kullandık. Biz hiç bir zaman masanın bu tarafı yada diğer tarafı diye düşünmüyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bekasını da düşünüyoruz. Çalışanlarımız eminim ki bu sözleşmeyle birlikte daha başarılı çalışmalar yapacaklardır" diye konuştu. Konuşmaların ardından, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında memurlara aylık 600 TL ek ödeme yapılacak. 

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DEMOKRASİNİN OLUŞMASI İÇİN VAZGEÇİLMEZ UNSURDUR”
Sendikaların, Demokrasinin oluşmasında vazgeçilmez unsurlar olduğunu vurgulayan Bem-Bir Sen Şube Başkanı Faruk Karaca“ Sivil toplum örgütleri ve özelliklede sendikalar katılımcı ve çoğulcu demokrasinin oluşması için vazgeçilmez unsurlardır. Bizler BEM-BİR-SEN ve MEMUR-SEN olarak sadece sorunları seslendiren değil çözümleri de sunan bir sendikayız. Biz ülkemiz için insanlık için sendikacılık yapıyoruz.

Silivriye’de, İmralıya’da uzağız buralara selam gönderip oralardan gelen taleplerle sendikacılık yapanları buradan bir kez daha bu milletin sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Sendikaların görevi sadece ücretli sendikacılığı yapmak değildir. Sendikaların ayrıca sosyal ve toplumsal görevleri vardır. İşte bu sorumluluğumuzun gereği MEMURSEN olarak şuan ülkemizi yöneten siyasi iradenin ülkemiz için yaptığı doğru hizmetleri her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. 

Bizler sendika olarak demokrasiyi içimize sindirmiş ve demokrasiye inanan bir sendikayız. Bu anlamda hükümetin demokratikleşme anlamında yaptığı bütün gayretlerin arkasındayız. Şuan yapacağımız sosyal denge sözleşmesi hepimizin iş ve aile hayatına olumlu bir şekilde yansıyor ve motivasyonumuzu arttırıyor. Sosyal denge sözleşmesinin bütün arkadaşlarımıza ve belediyelerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. İnşallah bizde tüm memur arkadaşlarımızla birlikte yol alarak ekip olarak başkanlarımıza destek olarak Manisa halkına hizmet edeceğiz dedi. 

“MİLLETE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
Şehri yöneten Belediye Başkanları olarak halk’a karşı önemli sorumluluklarının olduğunu ifade eden Çelik ”Şehrin yöneticileri olarak bizim Millete karşı sorumluluklarımız var, halka karşı, hakka karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızı birlikte yerine getireceğiz. Bir ailenin fertleri gibi büyük bir uyum içerisinde, birbirimize karşı saygı ve sevgimizi yitirmeden, ama hizmet disiplinimizi de elden bırakmadan bu şehre hep birlikte hizmet etme arzusundayız. 

Bu gün Memur-sen’e bağlı Bem-Bir-Senle bir protokol imzalamak için buradayız. Biliyorum ki Bem-Bir-Sen üyesi arkadaşlarımız, geçtiğimiz 5 yıllık süreç içerisinde çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Çok çirkin baskılar oldu. Bir takım hakları ellerinden alındı. Birçok defa yargı kapısına gitmek mecburiyetinde kaldılar ama bu baskılara rağmen, sindirme politikalarına rağmen, mobbing uygulamalarına rağmen, direnen Bem-Bir-Sen yöneticilerini ve değerli Başkanım Faruk Karaca’yı da tebrik ediyor ve kutluyorum. 

“BÜTÇEMİZ AZ AMA SİZİ DÜŞÜNMEDEN YOLA ÇIKAMAYIZ”
Biz yeni bir belediyeyiz, ihtiyaçlarımız çok, bütçemiz az. A’ dan, Z’ ye sıfır bir belediye kuracağız, ama sizi düşünmeden yola çıkamayız. Ben şuna inanıyorum, şuan imkânlarımız az ve ihtiyaçlarımız çok. Ama biz sizlere en yükseğinden bir Sosyal denge ödemesi yaparsak bunu bir bereketi olur, bizim azlarımız çok olur, hizmet olur buna inanıyoruz. Bu gerekçeyle de buradan ifade etmek istiyorum. Bizim sizlere vereceğimiz Sosyal Denge tazminatı, en yüksek memur Maaşı’nın yüzde yüz’ü oranındadır. 

Kimsede bir ayrım olmadan, Müdürüne de, Şefine de, Memuruna da bunu vereceğiz. Ama sizlerden de çalışmalarınız da yüzde yüzlük bir performans bekliyoruz. Heyecanınızı, aşkınızı, bilginizi, birikiminizi bu millete hizmet etme noktasında bizimle birlikte, sonuna kadar kullanmanızı bekliyoruz. Buna da yürekten inanıyoruz. Bu toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. 

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi yaptığı konuşmada, çalışanların sosyal haklarına sahip çıkacaklarını söyledi. Çerçi "Çalışanlarımızın sosyal haklarını korumamız lazım. Biz bir zinciriz ve zincirin sağlamlığı en zayıf halkası kadardır. Bizim hepimizin her açıdan sağlam olması lazım. Bu sözleşmeyle çalışan arkadaşlarımızın kafasındaki sorular kalkacak. Böylelikle iş yaşamlarında da daha başarılı olacaklardır" dedi. Konuşmaların ardından Bem-Bir-Sen ile Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri arasında hazırlanan toplu sözleşme imzalandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER