banner249

Başarılı operasyon!

Manisa'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Başarılı operasyon!
banner240

Manisa'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE tarafından deprem tatbikatı düzenlendi. Manisa Muradiye semtinde bulunan eski TEKEL depolarında gerçekleştirilen tatbikata İtfaiye, AFAD ve 112 ekipleri de katıldı. 


Tatbikatı Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süheyla Sürücüoğlu, Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz da izledi. 

6,2 şiddetinde meydana gelen bir deprem sonrası enkaz altında kalan iki kişinin kurtarılması gerçekleştirilen tatbikatta, önce AFAD ekipleri enkaz alanına gelerek nükleer ve biyolojik riskin olup olmadığını inceledi. Enkaz alanında nükleer riskin olmadığının anlaşılması üzerine AFAD ekipleri enkazda boşluk açarak yaralılara ulaştı. AFAD ekiplerinin yaralılara ulaşmasının ardından enkaz alanına gelen UMKE, burada yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Senaryo gereği iki yaralının olduğu tatbikatta öncelikle durumu hafif olan yaralı ilk müdahalesinin ardından 500 metre kare alana kurulu olan ve içerisinde ameliyat hanesi de bulunan 70 yatak kapasiteli çadır hastaneye kaldırıldı. 

İlk yaralının hastaneye kaldırılmasının ardından, durumu daha ağır olan ikinci yaralıya ulaşıldı. Durumu kritik olan yaralıya enkaz alanında ilk müdahalesini gerçekleştiren UMKE, 112 Acil Servis ekiplerinin desteğiyle bu yaralıyı da çadır hastaneye kaldırdı. Toplamda 50 kişinin katıldığı tatbikat başarıyla tamamlandı. Tatbikatın tamamlanmasının ardından, protokol üyeleri 500 metre kare alana kurulu, içerisinde yoğun bakım ünitesi bulunan, 70 yataklı çadır hastaneyi inceledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER