banner249

Bankanın şu yaptığına bak!

Aydın’da yasal düzenlemeden faydalanarak ödediği konut kredisinden masraflarını geri iade talep eden müşteri, banka görevlilerinin kendisine kötü davrandığını iddia etti.

Bankanın şu yaptığına bak!
banner240

Aydın’da yaşayan 74 yaşındaki Hakkı Emre, satın aldığı evi için 2008 yılında eşi Zehra Emre (61) üzerinden özel bir bankanın Aydın şubesinden 30 bin TL konut kredisi çekti. 5 yılda 46 bin TL ödeyerek kredi borcunu kapatan Hakkı Emre, yasal düzenlemeden yararlanmak için Tüketici Sorunları Aydın İl Hakem Heyetine müracaat etti. 


Bankanın kendisinden 300 TL’si ekspertiz ücreti ve 300 TL’si de operasyon masrafı adı altında aldığı toplam 600 TL’yi geri talep eden Emre’nin şikayetini değerlendiren İl Hakem Heyeti, bankanın 300 TL’lik operasyon masrafını geri ödemesini kararlaştırdı. Kendisine ulaşan karar ile birlikte 22 Ekim 2013 tarihinde bankaya müracaat eden Emre, geri ödemenin gecikmesi üzerine önceki gün yeniden bankaya gitti. 

Geri ödemenin gecikmesi nedeniyle banka görevlileriyle tartışma yaşayan Emre, görevlisinin kendisine kötü muamelede bulunduğunu iddia etti. Yasanın kendisine tanıdığı hakkı istemekten başka bir amacı olmadığını ifade eden Hakkı Emre, “Ödediğimiz 600 TL’den 300 TL’nin geri ödenmesi yönünde karar çıktı. 22 Ekim’de bankaya müracaat ettim. Ancak bu güne kadar bir sonuç alamdım. 

Son durumu öğrenmek için bankaya yeniden gittiğimde bankadaki görevli bana hiç hak etmediğim şekilde kötü davrandı. Bana, ‘Kredi almak için yalvarıyorsunuz. Şimdi de gelip bize iş çıkartıyorsunuz’ şeklinde söylemde bulundu. Beni zorla bankadan dışarıya çıkarmaya çalıştı. Biz kimseden zorla kredi almadık. Borcumuzu da zamanında ödedik. Bankada çalışanlar bizlerden kazandıklarıyla evlerini geçindiriyor. Bir müşteriye böyle davranmaya hakları yok” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER