banner249

Banaz’da büyük orman yangını

uşak'ın banaz ilçesinde dün öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığı, ancak bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle yangının yayılma tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Banaz’da büyük orman yangını
banner240
Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Murat Dağı eteklerinde Çatak mevkisindeki karaçam ormanında çıkan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yangına dün havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahalenin yeniden başlatıldığını, yer ekiplerinin ise yangınla aralıksız mücadele ettiğini ifade eden Şahiner, dağınık bir alanda devam eden yangının yaklaşık 70 hektar alanda etkili olduğunu söyledi.

Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik de yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, ;;Bölge sarp ve alevler dağınık. Sabah rüzgarın da olması yangının yayılma tehlikesini yeniden gündeme getirdi. Söndürme çalışmaları devam ediyor. Kısmen kontrol altına aldık ancak tehlike halen mevcut;; dedi.

DOZER ALEVLERİN ARASINDA KALDI
Uşak;ın Banaz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale kullanılan bir iş makinesi alevlerin arasında kalarak yandı. Aracın operatörü sağ kurtarıldı. Bu arada, yangın söndürme çalışmalarında yol açma ve çevreleme için kullanılan Seyfettin Dinçer;in kullandığı dozer alevlerin arasında kalarak yandı. Aracın operatörü Dinçer, orman işçileri tarafından sağ kurtarıldı. Dinçer, olayda yara almadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER