banner249

Baltayı taşa vurdu

"MP3 çalar‘ hediye kazandınız’ diyerek 15 lira karşılığında Torbalılılara satmaya çalışan dolandırıcı son işinde baltayı taşa vurdu.

Baltayı taşa vurdu
banner240

MP3çalar’ı farkında olmadan trafik polisine satmaya kalkışınca, suçüstü yakalandı. Olay, geçtiğimiz günlerde Torbalı’da meydana geldi. A.D. isimli dolandırıcı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafikten sorumlu grup amiri Rahmi Yılmaz’ı arayarak, ‘TTNET’ten aradığını, aidatlarını düzenli olarak ödediği için Avrupa’daki futbolcuların kullandığı 290 EURO değerinde MP3çaları, yalnız kargo ücreti olan 30 lira ödeyerek hediyeye sahip olacağını’ söyleyerek, bu hediyeyi 30 lira kargo parası karşılığında alabileceğini dile getirdi. 


DOLANDIRICI POLİSLERİ KARŞISINDA GÖRÜNCE ŞAŞIRDI 
Polis Amiri Yılmaz ise TTNET’in resmi internet sitesinde böyle bir promosyon olup-olmadığını araştırdıktan sonra şahsın dolandırıcı olduğunu anladı. Bunun üzerine Ertuğrul Mahallesi’ndeki bir kahvehanede buluşmak üzere sözleştiler. 

Kahvehanede beklemeye başlayan dolandırıcıyı sivil polis ekipleri ile birlikte hareket ederek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Hediyenin uydurma bir paket içinde, piyasada 3,5-5 liraya satılan MP3çalar olduğunu gören polisler, fatura ve irsaliyesi bulunmayan bu hediyeyi getiren dolandırıcı A.D.’ye sorguya aldı. Şahıs sorgusunda, Gaziemir ilçesinde bir ev kiralayarak, burayı bir depo ve pazarlama şirketi olarak kullandıklarını ve 3 tane bayan görevlinin burada telefon ile ailelere bu şekilde ulaştıklarını söyledi. 

POLİSTEN ‘DİKKATLİ OLUN’ UYARISI 
A.D. isimli dolandırıcılık şüphelisinin daha önceden de hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak ve dolandırıcılık suçlarından sabıkası olduğu belirlendi. Trafikten sorumlu grup amiri Yılmaz ise yaptığı açıklamada, vatandaşların bu konularda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek, “Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmamaları için kesinlikle ‘ücretsiz çekiliş yapıyoruz’ ve ‘hediye kazandınız’ gibi söylemlerle kendilerine yaklaşan kişilere itibar etmemeleri, bu kişilerle karşılaşıldığında yetkililere haber vermelerini istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER