banner249

Bakan Eroğlu, çöpten elektrik üreten tesis açacak

afyonkarahisar'da biyogazdan elektrik enerji Üretim tesisi ile tıbbı atık seterilizayon ilave tesisleri, orman ve su işleri bakanı prof. dr. eroğlu tarafından yarın hizmete açılacağı bildirildi.

Bakan Eroğlu, çöpten elektrik üreten tesis açacak
banner240
Afyonkarahisar;daki Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi;nde çöpün çürümesinden oluşan gazların değerlendirilmesi amacıyla projelendirilen Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisi tamamlanarak enerji üretimine başladı.

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından 5 milyon liraya mal edilen ve saatte bin 500 hanenin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde 1,2 megavatlık elektrik üretimi gerçekleştirdiği bildirilen tesisin, elektrik üretim kapasitesini bir yıl içerisinde iki katına çıkaracağı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;nun katılımıyla yarın açılışı gerçekleştirilecek tesisin, kapasite artırımına uygun olarak yapıldığıda vurgulandı. Biyogaz Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ile birlikte, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi;nde yapımı tamamlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleri ilave binasının da hizmete açılacağı kaydedildi.

Saatte 1000 kilogram kapasiteyle çalışacağı kaydedilen Tıbbi Atık Sterilizasyon ek tesislerinin, Afyonkarahisar;ın yanı sıra Uşak, Burdur, Manisa, Antalya illeri ile Akşehir ilçesindeki sağlık kuruluşlarından tıbbi atıkları alacağı ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER