banner249

Bakan açıkladı şiddetli yağış geliyor

Bugün akşam itibariyle batı bölgeleri ve Marmara'ya etkili, kuvvetli yağışlar geliyor. Bu yağışlar da yüzümüzü güldürecek. Denizli'ye de bu akşam yağışlar geliyor

Bakan açıkladı şiddetli yağış geliyor
banner240

Denizli'deki ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Türkiye için kuraklık tehlikesinin olup olmadığı yönündeki" sonu üzerine, Türkiye'nin yarı kurak iklim bölgesinde olduğunu belirtti. Bakanlık olarak Türkiye'de yağış yıllığını 1 Ekim itibariyle değerlendirdiklerini belirten Eroğlu, 1 Ekim'den bu güne kadar yağışlarda Türkiye ortalamasında yüzde 27 oranında azalma olduğunu bildirdi. 


Eroğlu, "Dünyada pek çok yerde taşkınlar pek çok yerde de kuraklık var. Türkiye'de yağış ortalaması geçen yıla göre düşük ama susuzluk yaşamayacağız, tedbirlerimizi aldık. Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Bu yıl yağış ortalamasında yüzde 27 oranında azalma var. Ancak, barajlarımızda doluluk oranı yüzde 74 civarında. 

Bu da iyi bir ortalama. 76 şehrimize yaptığımız içme suyu barajı ve göletleri başta olmak üzere inşa ettiğimiz sulama göletleri ve barajları sayesine kuraklığı yaşamayacağız. Eğer bu göletleri yapmamış olsak, başta İzmir ve İstanbulolmak üzere birçok yerde sıkıntımız olacaktı. 

Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de sıkıntımız vardı, sıkıntıları da aştık. Zaten bugün akşam itibariyle batı bölgeleri ve Marmara'ya etkili, kuvvetli yağışlar geliyor. Bu yağışlar da yüzümüzü güldürecek. Denizli'ye de bu akşam yağışlar geliyor

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER