banner249

Baba ocağında Büyükşehir’i anlattı

büyükşehir yasası’nın kazanımlarını aktarmak için ilçe gezileri gerçekleştiren denizli belediye başkanı osman zolan dur durak bilmiyor. başkan zolan bu kez baba ocağı tavas’ın belde ve köylerinde büyükşehiri anlattı.

Baba ocağında Büyükşehir’i anlattı
banner240
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir Yasası’nın kazanımlarını aktarmak için ilçe gezilerini sürdürüyor. Bir gün önce Bozkurt merkez ile belde ve köylerinde büyükşehiri anlatan Başkan Zolan Cumartesi günüde Tavas’aydı.

Tavas Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek başladığı gezi programını gece yarısı sonlandıran Başkan Zolan’a baba ocağında yine yoğun ilgi vardı. Karahisar, Baharlar, Solmaz Beldeleri ile Çalıköy, Sofular, Ebecik, Hırka ve Medet Köylerini ziyaret eden Başkan Zolan bıkmadan usanmadan büyükşehirin Denizli’ye ilçelere belde ve köylere neler kazandıracağını anlattı, vatandaşlardan gelen sorulara cevap verdi.

Başkan Zolan’ın ilk durağı Tavas Sanayi Sitesi oldu. Burada sanayi esnafını ziyaret eden Başkan Zolan hemşerileri ile bol bol sohbet etti, hayırlı işler diledi. Başkan Zolan Büyükşehir Bilgilendirme toplantıları’nın ilkini ise Karahisar Beldesi’nde gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Zolan, “ Karahisar’ın kaderi Büyükşehir ile değişecek. Karahisar Büyükşehir ile hizmet alacak, ışıl ışıl olacak, aydınlanacak” dedi.

Denizli’nin son dokuz yılda inanılmaz bir değişim yaşadığını bu değişimin ilçe belde ve köylerde de yaşanması için Büyükşehir yasasının bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü, “Denizli her ölçüde ilk on içinde. Ancak ilimiz bu zamana kadar büyükşehir olamadı. Hak ettiğini bu zamana kadar alamadı. Birçok başkan, milletvekili yıllarca büyükşehir olması için uğraştı. Ancak sonuç alınamadı. Çünkü siyasi anlamda güçlü değildik. Nihayetinde bize nasip oldu.

Büyükşehri istememizin birçok sebebi var. İlimize yıllık 100 milyonluk bir getirisi var. Bu da çok büyük hizmetlerin geleceği anlamına gelir. Bu 100 milyonun peşindeyiz. Milletimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Hiç bir zaman Denizli’ye makyaj yapmadık. Hep kalıcı işler yaptık. 50 yıllık, 100 yıllık işler yaptık. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz. Denizli merkezde birçok güzellikler yaptık. Başbakanımız bize sadece merkez değil, tüm şehre hizmet edin dedi. Büyükşehir olduk. Gayretimiz buradan bir şeyler almak değil, hizmet vermek.”

Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek diyen Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor.

Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz. Yasa Büyükşehir belediyelerine hayvancılığı ve tarımı destekleme yönünde de yetkiler veriyor. Gittiğimiz her yerde bize soruyorlar, hayvancılık yapanların durumu ne olacak diye. Biz de hep aynı şeyi söylüyoruz. Kafanızı karıştırmak isteyenler var. Büyükşehir olunca hayvancılık yapılmayacak diyenler var. Buna itibar etmeyin. Şu an Denizli merkezde 1600 ahırımız var ve biz bunların ilaçlamasını ücretsiz yapıyoruz. Kimse size burada hayvan besleyemezsin demez. Yeter ki komşunuza saygı gösterin, rahatsız etmeyin, sağlıklı temiz bir şekilde işinizi sürdürün. Siz isterseniz, talep ederseniz, ben yerleşim alanı dışında bu işi yapmak istiyorum, hayvan sayımı arttırmak istiyorum, burası bana yetmiyor derseniz, biz o zaman size tüm desteği vermeye hazırız. İçiniz rahat olsun.”

Başkan Zolan’ın gece yarısına kadar süren programında Baharlar, Solmaz Beldeleri ile Çalıköy, Sofular, Ebecik, Hırka ve Medet Köyleri yer aldı. Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Zolan, bıkmadan usanmadan büyükşehirin Denizli’ye ilçelere belde ve köylere neler kazandıracağını anlattı, vatandaşlardan gelen sorulara cevap verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER