banner249

AYDEM’e yakışmadı!

Aydın’da geçtiğimiz aylarda Karatepe Şehitliği’nin elektriklerini kesen AYDEM Elektrik firması şimdi de Eğirkavak Mahallesi’nde 55 TL’lik borcu yüzünden vatandaşların sağlık hizmeti aldığı sağlık evinin, 30 TL’lik borcu yüzünden de muhtarlığın elektriklerini kesti.

AYDEM’e yakışmadı!
banner240

Köylüler 55 TL’lik borç yüzünden sağlık evinin elektriğinin kesilmesinin şaşkınlığını yaşarken, daha çok geceleri vatandaşın işinin görüldüğü köy muhtarlık binasının ise bundan sonra ışıldak veya mum ışığı ile hizmet vereceği belirtildi. Savaş esansında bile düşmanın sağlık kuruluşlarına dokunmasının etik karşılanmadığını belirten köylüler 55 TL için sağlık evinin elektriklerinin kesilmesine sitem ettiler. 


Köye gelen AYDEM görevlisinin 30 TL’lik borcu nedeniyle muhtarlık binasının 55 TL’lik borcu yüzünden de sağlık evinin elektriklerini kestiğini belirten Köy Muhtarı Muhsin Kıyar, muhtarlığın elektriklerinin kesilmesine yorum yapamayacağını ancak sağlık evinin elektriklerinin kesilmesini herkesin şaşırdığını belirtti. 

Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte köylerin tüm gelirlerinin ellerinden alındığını ancak giderlerin ise yine köylere kaldığını belirten Eğrikavak Köyü sakinleri, haftada bir köye gelen aile hekimlerinin sağlık hizmeti verdiği sağlık evinin 55 TL’lik borcu yüzünden AYDEM’in elektriklerinin kesmesine üzüldüklerini belirttiler. 

Erkeklerin köy meydanında bile gelen hekimlere muayene olabildiğini, ancak kadınların elektrikleri kesik olduğu için sağlık evinde muayene olamayacağını belirten köy sakinleri “Eskiden köyümüzün geliri ile köyümüzün giderleri karşılanırdı. 

Şimdi köyümüzün geliri de kalmadı. Savaş esnasında bile düşmanın sağlık hizmeti veren kurumlara dokunması etik dışı görülürken, 55 TL’lik borcu yüzünden sağlık evinin elektriğinin kesilmesine hem AYDEM yetkililerinin hem de yöneticilerin vicdanına bırakıyoruz” diye konuştular. Köyün erkekleri kendilerinin sokakta bile muayene olabileceğini ancak elektrikler kesik olduğu için bayanların köyde sağlık hizmeti alamayacağını belirttiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER