banner249

Ayak Basmadığı İlde 800 Hasta Muayene Etti

bir tıp merkezinin, adana'ya hiç gelmeyen g. Ü isimli doktorun kaşesini kullanarak 800 hastayı muayene etti gösterdiği ve devlete 220 bin lira fatura kestiği ortaya çıktı.

Ayak Basmadığı İlde 800 Hasta Muayene Etti
banner240
Ayak Basmadığı İlde 800 Hasta Muayene Ettiğini Öğrendi . Bir tıp merkezinin, Adanaya hiç gelmeyen G. Ü isimli doktorun kaşesini kullanarak 800 hastayı muayene etti gösterdiği ve devlete 220 bin lira fatura kestiği ortaya çıktı.

Ömer Sarı - Bir tıp merkezinin, Adanaya hiç gelmeyen G. Ü isimli doktorun kaşesini kullanarak 800 hastayı muayene etti gösterdiği ve devlete 220 bin lira fatura kestiği ortaya çıktı.

Sgk Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğünün suiistimalleri önlemek için dikkat çeken faturaları takip ettiğini ve araştırdığını söyledi.

Söz konusu olayın Adanada bir tıp merkezinden aldığı sağlık hizmetine 4 bin liralık fatura kesilen hastanın aranmasıyla ortaya çıktığını vurgulayan Gerçek, şu bilgileri verdi:

Arayıp rahatsızlığını ve yapılan işlemleri sorduk. Hasta, söz konusu tıp merkezine gitme nedeni olarak grip olmuştum dedi. Hangi doktora gittiğini sorduk. Hangi ilaçları kullandığını da not ettik. Sintigrafi yapılıp yapılmadığını sorduğumuzda hatırlamıyorum dedi. Hastayı merkezimize çağırdık ve o doktorda muayene olan yaklaşık 300 kişiyi arayarak tek tek ne işlem yapıldığını sorduk. Sintigrafi yapılmadığı halde yapıldı gösterilmiş. O merkezin 6 aylık faturalarına bakarak onlardan da 40-50 kişi çağırdık. Yaklaşık 500 hasta ile yüz yüze görüştükten sonra yüzde 95i hayır öyle bir işlem yapılmadı diyerek faturalardaki işlemleri yalanladı. Ayrıca bu işlemleri yaptığı belirtilen doktorun da tıp merkezinde çalışmadığını tespit ettik. Yaptığımız araştırmada hastaları muayene ettiği belirtilen doktor G. Ünün İstanbulda olduğunu öğrendik.

Söz konusu hekimin İstanbulda çalıştığını ve olaydan bilgisinin olmadığını dile getiren Gerçek, Hekim arkadaşımızın İstanbuldan Adanaya ilk defa gelişi bize bilgi vermek için oldu. Tıp merkeziyle anlaşma yapıp yapmadığını sorduğumuzda Geldiler, görüştük sonra anlaşamayarak vazgeçtim dedi bilgisini verdi.

Gerçek, söz konusu tıp merkezinde hastane yönetimini ve G. Ü isimli doktorun kaşe ve imzasıyla hasta tedavi eden bir doktoru da savcılığa şikayet ettiklerini söyledi.

-TC KİMLİK NUMARASI İLE YENİDEN MUAYENE-

Tıp merkezi hakkında araştırmaları genişlettiklerinde ilginç sonuçları da ortaya çıkardıklarını ifade eden Muhammed Gerçek, Daha önce hastane kayıtlarına giren birçok hastanın TC kimlik numaraları ile yeniden tedavi yapılmış gibi gösterildiğini ortaya çıkardık. Örneğin bir hasta soğuk algınlığı nedeniyle tıp merkezine başvuruyor. 3 ay sonra o TC numarası ile tekrar muayene yapılmış gibi gösteriliyor. Yaptığımız araştırmalar sonrasında sahte işlemlerin devlete fatura edildiğini ortaya çıkardık. Söz konusu tıp merkezine 2. 3 milyon liranın üzerinde ceza kestik. Kestiğimiz ceza merkezin yaklaşık bir yıllık cirosuna tekabül ettiği için tıp merkezini kapatmak zorunda kaldılar. Sgk olarak devletten haksız kazanç elde etmek için fatura kesenleri tespit ettiğimizde 5-10 kat para cezası yazıyoruz diye konuştu.

Hastanelerin, Sgk Sağlık İşleri Müdürlüğüne aylık faturalarını gönderdiğini vurgulayan Gerçek, 10 bin hasta muayene ettiğini gösteren bir sağlık merkezinden, örnekleme usulüyle 500 kaydı incelediklerini ve yaklaşık 50 hastayı da telefonla aradıklarını belirtti.

Eczane, optik, hastane, tıp merkezi ve dal merkezleriyle direkt sözleşmelerinin olduğunu anımsatan Gerçek, faturalarda hizmetin gerçekten verilip verilmediğini, hizmetleri mevzuat açısından kontrol ettiklerini ve yapılan tedavinin tıbben uygun olup olmadığına baktıklarını söyledi.

Gerçek, 2009 ve 2011 yılları arasında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede işlem yapmadan fatura kestikleri belirlenen eczane, optikler ve hastanelere toplamda yaklaşık 5 milyon lira para cezası uyguladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER