banner249

ATTciler zor şartlarda çalışıyor

112 acil sağlık hizmetleri ordusunun en önemli çalışanlarından biri olan paramedikler (acil tıp teknikeri) mesai kavramı olmaksızın 7 gün 24 saat çalışmaktadırlar.

ATTciler zor şartlarda çalışıyor
banner240

Mesleki sorumlulukları açısından riskli ve ağır bir yükün altında görev yapan paramedikler,Gerek hasta nakillerinde acil sağlık müdahalelerini yapmakta gerekse sürücülük yapmaktadır.Paramediklerin  Ne kadar zor mesleki  şartlar içinde görev yaptıklarının göstergesidir.

Geçtiğimiz günlerde kaos ortamı peşinde koşan teröristler, İdil'de 112 çalışanlarını, ambulansla birlikte kaçırdı.112 çalışanlarının riskli ve zorlu koşullarda çalıştığının bir göstergesidir.

2016-2017  toplu sözleşme görüşmelerinde masaya taşıdığımız ve ısrarlı mücadelemiz sonucunda 112 biriminde çalışanlarımıza yemek ücretinin nakdi ödenmesi ve 112 istasyon sorumlularının hizmet alanı kadro unvan katsayısını 0.50’ye çıkarılmasını sağladık.

Öğrenim durumları önlisans olan Paramedik çalışanlarımızın lisans programları(Sağlık yönetimi,acil ve afet yönetimi ve sosyal Hizmet) içerisinde lisans tamamlama hakkı kazanımını elde ettik ve çalışanlarımız öğrenime başladık.

Paramedik bölümü en yeni ve güncel bilgilerle donatılması açısından,Pamukkale Üniversitesi'nin paramedik lisans eğitimi çalışmalarına destek veriyoruz.

Mesleklerini yapmak isteyen Paramedik bölümü mezunlarının hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde varolan Paramedik ihtiyacı giderilmesi yönünde istihdam edilmelidir. Bu sene görüşmelerimiz neticesinde yapılan ünvan değişikliği sınavı ile   Acil Tıp Teknisyeni (ATT)‘lerin büyük bir bölümü Paramedik olarak görevlerine başlamıştır.

Böylesine zor şartlarda 7/24 acil sağlık hizmeti sunmaya çalışan, fiziksel olarak da yoğun güç harcayan paramediklerin ve ambulanslarda görev yapan sağlık çalışanlarımızın, mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. 

Sağlık-Sen olarak her konuda olduğu gibi bu konunun takipçisi olacağımızı ve sorunlarının çözümü noktasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyor, Paramediklerimizin, 22 Aralık Paramedikler Günü'nü kutluyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER