banner249

Atamalarda haksızlık iddiası

türk eğitim sen (tes) denizli Åžube başkanı turgay demirtaş, denizli il milli eğitim müdürlüğü’nce yapılan atamalarda haksızlık yapıldığını iddia etti.

Atamalarda haksızlık iddiası
banner240
Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün norm fazlası durumunda olan yöneticileri çağırarak kendilerinden dilekçe istendiğini hatırlatarak, “Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 21. maddesine göre, isteğe bağlı yönetici atamalarına ilişkin münhal bulunan okul/kurum yöneticiliklerinin listesini 2 Mayıs 2012 tarihinde açıkladı.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü bu listeleri açıklamadan yönetmeliğin 27. maddesi değişik üçüncü fıkrası gereğince norm fazlası durumunda olan yöneticileri çağırarak kendilerinden dilekçeler istendi. Çünkü yönetmeliğe göre isteğe bağlı yönetici atamalarından önce norm kadro fazlası olanların ataması yapılmalıydı. Bozkurt Cumhuriyet İlköğretim Okulunda görev yapan ve norm fazlası olan üyemiz Halil Gündoğdu’ da Milli Eğitim Müdürlüğüne telefonla çağrılarak dilekçe vermesi istendi. Üyemiz Halil Gündoğdu, dilekçesinde açık bulunan Bozkurt Halk Eğitim Merkezine atanmak istediğini bildirdi. Halil Gündoğdu’ nun yönetmeliğe göre bu kuruma öncelikle atanması gerekirken niçin ataması yapılmamıştır? Bu atamayı yapmayacaktınız niçin öğretmenimizi Milli Eğitim Müdürlüğüne çağırıp dilekçe istediniz” diye sordu.

YARGIYA TAŞIYACAĞIZ
Yetkilileri hatadan dönmeye çağıran Demirtaş şunları söyledi: “Bugüne kadar sınava dayalı ve isteğe bağlı müdür yardımcıları atamalarından önce norm fazlası yöneticilerin atamaları öncelikle yapılırken Halil Gündoğdu için yönetmelik neden uygulanmamıştır? Bu atamanın yapılmamasında kimler etkili olmuştur? Halil Gündoğdu’nun dilekçesine verilen cevap bizleri daha da üzmüştür.Atama yapılmamasının Bozkurt Cumhuriyet İlköğretim Okulunun A tipi örgün eğitim kurumu olması, Bozkurt Halk Eğitim Merkezinin ise B tipi yaygın eğitim kurumu olması gösterilmiştir. Bu gerekçenin yönetmeliğin hangi maddesinde yer aldığını birilerinin çıkıp açıklaması gerekmektedir. Verilen bu cevapla yönetmeliğin 21.maddesinin 2. fıkrası bir kez daha bilerek yok sayılmıştır.Yetkilileri buradan uyarıyoruz.Zaman varken bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz.Bu konuyu yargıya taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türk Eğitim Sen olarak pek çok alanda başarılı olan ilimizin eğitimde de başarılı olmasını istiyoruz.Bu ve bunun gibi yapılan yanlışlar eğitim de başarılı olmamızı zorlaştıracaktır.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER