banner249

ATAM İZİNDEYİZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık meşalesini 98 yıl önce yaktı. Türk halkına bağımsızlığını, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren Atamız bugünü gençliğe armağan etti. Gençler, Cumhuriyet ruhunu yaşatmak için ilelebet Ata’sının izinden gidecek.

ATAM İZİNDEYİZ
banner240

Denizli protokolü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan birer mesaj yayımladı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor,Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs 1919 aziz milletimizin özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği İstiklal mücadelesinin başlangıcıdır. Esarete asla boyun eğmeyen aziz milletimiz yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmış, bu direnişte Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır"

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Bundan 98 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun’da vatanın kurtuluşu için bu onurlu mücadelenin ateşini yaktılar. Sonrasında da ulusumuz, topyekun bir savaşla yeniden bağımsızlığını elde etmiştir. Atatürk, bu kutlu mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ı Türk Gençliğine bayram olarak hediye etmiştir. Gençlerimiz emanet aldıkları Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkacaklar ve kendilerinden sonraki nesillere aynı bilinci aktaracaklardır. Buna gönülden inanıyorum”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci,“Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; bu kararlı mücadeleye çıkarken din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, halkına ve özellikle gençliğe güvenerek yola çıkmıştır. Bu yolda da gençlerimize her zaman çok güvenmiştir. Atalarımızdan almış olduğumuz bu emanetimize de en iyi gençlerimiz sahip çıkacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. En zor şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneği. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 11:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER