banner249

Askere ‘Şantaj’ operasyonu

izmir merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 9 muvazzaf askerin de aralarında bulunduğu toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Askere ‘Şantaj’ operasyonu
banner240
Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince tespit edilen suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. Suç örgütü üyelerinin, aralarında üniversite öğrencisi genç kızlar ve yabancı uyrukluların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Soruşturmada, söz konusu kadınların, zengin iş adamları, bazı bürokratlar ve askeri personelle birlikte oldukları sırada çekilen uygunsuz görüntülerle bu kişilere şantaj yapıldığı tespit edildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Muğla, Manisa, Zonguldak, Ordu, Sakarya ve Denizli;de eş zamanlı yapılan operasyonda 9;u muvazzaf asker olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda askeri belge ile dijital materyal ele geçirildi. Bu arada, gözaltına alınan askeri personelin lojmanında aramaların sürdüğü öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLARDAN 2;Sİ ALBAY
Gözaltına alınan askerlerden 2;sinin albay, 1;inin yarbay, 5;inin subay, 1;inin ise astsubay olduğu bildirildi. Marmaris;te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı ile yanında çalışan emekli albayın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olan ve suç örgütünde aktif rol oynadığı iddia edilen N.K;nın (25) üzerinde askeri tesislere giriş kartı bulundu. Zanlının evinde ise polis kıyafetleri ile çok sayıda askeri belge bulundu. Suç örgütünün, fuhuş yaptırdığı kadınlar aracılığıyla askeri personellerin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yaptığı ve çeşitli askeri bilgilere bu şekilde ulaştığı iddia edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER