banner249

Artık o alanlarda da içemeyecek siziniz!

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Dumansız Hava Sahası Uygulaması’ kapsamında tütün ve ürünlerinin zararlarıyla mücadele de yeni bir adım atıldı. Artık apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında sigara içmek yasaklandı.

Artık o alanlarda da içemeyecek siziniz!
banner240

Sağlık Bakanlığının 2009/44 sayılı Genelgesi doğrultusunda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşluğu, asansör, spor salonu, toplantı salonu gibi kapalı mekânlarında sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması yasaklandı.

Denizli Valiliği İl Tütün Kontrol Kuruluda alınan karar gereği apartman ve sitelerin kapalı alanlarında sigara içilmesinin yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarının asılması zorunlu hale geldi. Tütün denetleme ekipleri tarafından site ve apartmanlar zaman zaman denetlenerek karara uymayan yönetimlere işlem yapılacak. Ayrıca kapalı ortak alanlarda sigara içtiği tespit edilen kişilere de idari para cezası uygulanacak.

Kamu kurumlarının kapalı alanları, eğitim kurumlarının kapalı ve açık alanlarında tütün mamullerinin içilme yasağına yönelik denetimler artırılarak içtiği tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacak.

SİGARA İÇİLEN ALANDA TENTE YASAKLANIYOR
Diğer yandan restaurant, kafe, kahvehane gibi hizmet sunumu yapılan işletmelerde yapılan denetimlerde sürdürülüyor. Özellikle sigara içilmesi için ayrılmış açılır kapanır alanlarda alanın sürekli açık durma zorunluluğu getirildi. Denetimde sabit olarak açık olmadığı tespit edilen işletmelere de işlem yapılacak.

Dumansız Hava Sahası Uygulaması ile özellikle sigara içmeyen bebek, çocuk, hamile gibi özellik arz eden kişiler başta olmak üzere vatandaşların pasif içicilikten kaynaklanan zararlardan korunması ve toplumda sigara içme oranının azaltılması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 18:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER