banner249

“Ana-Kız Okuldayız” kampanyası değerlendirildi

sandıklı'da ''ana-kız okuldayız'' kampanyasının değerlendirme toplantısı yapıldı.

“Ana-Kız Okuldayız” kampanyası değerlendirildi
banner240
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu;nda, Kaymakam Ali Candan;ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya daire amirleri, merkez, köy ve beldelerdeki okulların müdürleri katıldı. Toplantıda, bu güne kadar elde edilen veriler ve yapılan çalışmalar görüşüldü, kampanyanın bitim tarihine kadar izlenecek yollar belirlendi.

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, okuma-yazmayla ilgili çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyledi. Proje kapsamında mahalle ve köyleri gezerek ev ziyaretlerinde bulunacaklarını ifade eden Candan, ;;Tüm vatandaşlarımızı okur-yazar hale getireceğiz. Bir kişi dahi olsa kurs açılacak. Amacımız ilçede tüm vatandaşlarımızın okur-yazar olmalarını sağlamak. Yapılan çalışmaların raporlar halinde bildirilmesi talimatını da verdim;; dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Aycan da 2008 yılından bu yana yürütülen kampanya kapsamında 3 yılda 930 kişinin okuma-yazma öğrendiğini bildirdi. Son araştırmalara göre Sandıklı;da 2 bin 350 kişinin okuma-yazma bilmediğinin belirlendiğini vurgulayan Aycan, kampanyanın hedefine ulaşması için merkez, köyler ve beldelerde okuma-yazma bilmeyenlere ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER