banner249

Aliağa faciasının kurbanı defnedildi!

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ndeki gemide gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren işçilerden Davut Özdemir (40), Aliağa'da kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi.

Aliağa faciasının kurbanı defnedildi!
banner240

Davut Özdemir'in, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edilen cenazesi, Aliağa ilçesine getirildi. Özdemir için Aliağa Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. 


Cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra olayın meydana geldiği gemi geri dönüşüm firmasının sahibi Adem Sorgulu, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilat Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir ve mesai arkadaşları katıldı. 

Cenaze, kılınan namazın ardından ailesiyle ikamet ettiği Anadolu Caddesi'ndeki evinin önüne getirildi. Gözyaşlarıyla karşılanan cenaze, daha sonra defnedilmek üzere Aliağa Belediyesi'ne ait araçla Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Kayapınar köyüne gönderildi.

Aile yakınlarının bir bölümü de kazanın meydana geldiği firma tarafından kiralanan otobüsle cenazeye katılmak üzere Sivas'a götürüldü. Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökümü yapılmak üzere getirilen ve faal olduğu dönemde "Quail Cruises" adlı firma tarafından işletilen "Pacific" adlı kruvaziyerin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan 11 işçi ortaya çıkan gazdan zehirlenmiş, işçilerden Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir (40) hayatını kaybetmişti. 

Kazanın meydana geldiği "Pacific" adlı kruvaziyer, "Pacific Princess" adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen "Love Boat (Aşk Gemisi)" adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında "Pacific" adını alan gemi, hizmet dışı kalmasının ardından 6 Ağustos 2013'te söküm ve geri dönüşüm işlemi içinAliağa'ya getirilmiş, yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi bölümünden su almış ve acil olarak karaya oturtulmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER