banner249

Akköy ilk kez asfalt gördü!

Pamukkale Belediyesi’nin hizmet atağı sürüyor. Belediye, daha önce hiç asfalt yüzü görmeyen Akköy Mahallesi’ndeki tüm yolları ve ara sokakları asfaltladı.

Akköy ilk kez asfalt gördü!
banner240

Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde mahallede çalışmalarını sürdüren ekipler, Akköy’de asfaltlama hamlesi başlattı. İş makineleri ve 8 kişilik ekiple mahalleyi bir güzel elden geçiren ekipler, vatandaşları toz ve çamurda yürümekten kurtararak tüm yolları asfaltladı. Akköy girişinde başlanılan çalışmalar, birkaç gündür devam ediyor. 


Mahalle sakinleri ise asfaltlama çalışmalarından son derece memnun. Kadınlar, en çok da çocukların yağmur ve çamurda okula gitmekten kurtulduklarına sevindi. Fen İşleri Müdürü Zehni Ertuğrul, çalışmaları yerinde incelemek üzere Akköy’e gitti. Müdür Ertuğrul, burada devam eden çalışmaları baştan sonra kontrol ederek ekiplere yön verdi. Asfaltlama öncesinde 18. madde uygulaması sonrası belirlenen yollar işaretlendi. Ardından, küçük taşların yapışabilmesi için sıcak asfalt döküldü. Sonrasında ise taş serilerek yol asfaltlandı. Trafiğe açılmadan önce ise silindirle taşlar sıkıştırıldı. Bu arada çalışmaların tamamlandığı yollar ulaşıma açıldı. 

BAŞKAN GÜRLESİN SÖZ VERDİ VE YAPTI
Akköy Atatürk Mahallesi Muhtarı Mustafa Sevil (50), Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in daha önce Eylül ayında yolların asfaltlanacağı sözünü verdiğini hatırlatarak, ‘Başkanımız Gürlesin söz verdi ve sözünü tutarak yolarımızı asfaltladı. Ne söylemişse yaptığını gördüm. Akköy’ümüzün en büyük sorunu yoldu. Pamukkale Belediyemizin çalışmaları sonucu yıllarca yapılmayan yollar asfaltlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi. 

İLK KEZ ASFATLANDI
Mahalle sakinlerinden Nuh Yiğit (57) de, ilçede imarda yolların daha önce belirlendiğini ancak bir türlü açılmadığını kaydederek, ‘Yıllarca bu sorunu yaşadık. Şimdi çok şükür Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin sayesinde yollar açıldı ve asfalt yüzü gördük. Allah razı olsun. Hizmetlerinin devamını diliyorum’ dedi. 

AKKÖY İLÇE OLDUĞUNDA BİLE BÖYLE HİZMET GÖRMEDİK
Ümmü Ergül (31) ise hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Akköy ilçe olduğu dönemde bile böyle bir hizmet görmedi. En çok da çocuklarımız için seviniyoruz. Tozlu topraklı, çamurlu yollardan okula gidiyorlardı. Artık böyle bir derdimiz kalmadı. Bu hizmeti bize sunanlara teşekkür ediyorum’ dedi. Yasemin Ergül (29) de ilk kez yolların asfaltlandığını belirterek, ‘Hayatımda ilk kez Akköy mahallesindeki ara sokakların asfaltlandığını gördüm. Önceden yol olduğu belli olmayan patika gibi toprak yollar, şimdi asfalt oldu’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER