Ak Parti Denizli’de nasıl kaybeder?

Kötü senaryodan başlamak gerekirse Osman Zolan ile yola devam kararı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin elini ovuşturarak pusuda beklediği an olur.

Halk desteğini günden güne kaybeden Zolan’ın, kamuoyunda yapılan memnuniyet anketlerinde iyi çıkmadığı biliniyor. Nitekim Ak Parti’nin aylar öncesinde yaptırdığı anketlerde de, Denizli ve Balıkesir’in Türkiye’de kaybedecek iller arasında olduğu sonucu çıkmıştı.

Zolan taraftarlarının ve şakşakçılarının Ak Parti üzerinde hakimiyet kurma çabalarının farkında olan biri olarak algıyı nasıl yürüttüklerini hayretler içerisinde izliyorum. Ancak bu algının kendisini yeniden başkanlık koltuğuna oturmasına yetmeyecek. Çünkü son 1 aydır üzerinde çalıştığım çok büyük bir kamuoyu araştırması henüz yeni tamamlandı. Sonuçları Ak parti açısından çok da iç açıcı değil. Ak Parti Genel Merkezi’nin aylar öncesinde yaptığı anketle neredeyse örtüşüyor. Evet, Denizli gerçekten kaybedecek iller arasında.

Ak Parti bir karar vermeli;

Ya Denizli’den vazgeçecek,

Ya da Zolan’ın kendisinden..!

Her ikisini de idare edemeyeceğini umarım acı bir tecrübeyle öğrenmek zorunda kalmaz.

Gelelim yeniden Zeybekci’nin ayak seslerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi koridorlarından yükselmesine. Bu da Ak Parti için en iyi, CHP’yi ise en çok tedirgin edecek senaryolardan biri. Halkta karşılığı olan bu ismin yeniden Denizli Büyükşehir Belediyesi ile anılması dengeleri baştan aşağı değiştirecek.

Demet Özkan Değirmenci…

Bu ismi bilmeyen yoktur. Belediyenin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş birinin karşısına ‘Ben bu belediyeyi daha iyi yönetirim’ iddiasıyla yola çıktı.

Değirmenci çıktı, çıkmasına da 2019’daki seçimlerde Muhammet Subaşıoğlu adının hiçbir yerde zikredilmemesi için her şeyi yapan bir anlayışın bugün Demet Özkan Değirmenci için de harekete geçtiğini görüyoruz. Yıllarını bu partiye adamış ve Denizli’deki kadın hareketinin öncülerinden biri olan Değirmenci’nin kadınlar üzerindeki etkisi herkesçe biliniyor. Denizli’de seçimlerin kaderini dün olduğu gibi bugün de, yarın da kadınlar belirleyecek. Kendisini cesaretinden dolayı kutluyorum.

Birilerinin algı yönetimiyle Zolan’ı alternatifsiz aday gösteren anlayış, hem parti üzerinde hem de Zeybekci üzerinde etki oluşturmaya çalışıyor. Ama hakikat çok başka. Zolan alternatifsiz değildir. Zolan, belediyeyi kaybedecek en güçlü adaydır. CHP 2019’da yaptığı hatadan büyük ders çıkardı. Ve 2024 için banko kazanacak adayı sahaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu seçim yalnızca Ak Parti’nin seçimi olmayacak. Bu seçim aynı zamanda ‘Tüm sürecin bizatihi içinde olacağım’ diyen Zeybekci’nin de seçimi olacak. Çünkü aday belirlemede kilit rol üstlenecek. Onun referansları sonucunda kazanan ve kaybeden tüm adayların sorumlularından biri olacak. Yani sayın Zeybekci’nin gerçekten işi çok zor. Bu seçim hatır gönül konulacak, ahbap-dost ilişkileriyle yürüyecek bir seçim olamayacak.

‘Umarım, Büyükşehir’de işlerin yolunda yürümediğinin farkında olan bir il yönetimi olur’ diyeceğim ama onlar da kafasını kuma sokmuş durumda. Bu durumda iş yine başa düşüyor. Sayın Zeybekci ve Ak Parti Genel Merkezi, Zolan ile Denizli arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsa bakalım kimi seçecek?

Önümüzdeki günlerde oturup izleyeceğiz…

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.